Először a biztonsági öv hiánya tűnt fel a budakeszi rendőröknek, akik aztán törvénytelenségek sorát állapították meg egy autósnál. A járőrök megpróbálták leinteni a járművet, de az nem állt meg, utólag kiderült, azért, mert a sofőr megijedt.

Nem volt bekötve

2021. március 8-án, délután a rendőrök az autójukban észrevették egy szemből elhaladó kocsi sofőrjénél, hogy nem használja a biztonsági övet. A szabálytalan sofőrt Budakeszi, Királyleányka utcában vették észre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt szabálytalankodott

Nem állt meg

Miután a rendőrök észlelték a szabálytalanságot, visszafordultak, majd egyértelmű jelzésekkel tudatták az autóssal, hogy álljon meg. Ámde a sofőr a rendőri jelzés ellenére beletaposott a gázba, és megpróbált elmenekülni.

Elfogták

A hajsza az utca végéig tartott. Egy füves területen a sofőr megállt, majd kipattant az autóból, de tovább menekülni már nem tudott, mert addigra a rendőrök elfogták.

Megijedt

Mint kiderült, azért fogta menekülőre a férfi, mert megijedt a rendőröktől. Elmondása szerint azért ijedt meg, mert nem volt vezetői engedélye és még a vezetéstől is eltiltották. De nem ez volt az egyetlen bűne a sofőrnek.

Bozótvágó és marihuána

A rendőrök a kocsi átvizsgálásakor a csomagtartóban egy kb. 40 cm hosszú bozótvágót találtak, a jobb első ülésen pedig egy tégelyben zöld növényi törmeléket, amelyről a férfi azt állította, hogy teafű.

Lefoglalták a “teafüvet”

Fotó: Police.hu

Rácáfoltak

A sofőr állítását hamar megcáfolta a helyszínre rendelt rendőrkutya, aki ütemes farokcsóválással jelezte, hogy a tégelyben marihuána van. Ugyanakkor nemcsak a sofőr papírjai nem voltak rendben, de még az autóval is voltak gondok: műszaki érvényessége közel egy éve lejárt, biztosítás nem volt rajta, tavaly nyáron pedig kivonták a forgalomból.

Jelzett a kutya

Fotó: Police.hu

Előállították

Ezek után a budakeszi járőrök bevitték a 45 éves budapesti férfit a kapitányságra, ahol előállították, és drogtesztet csináltattak vele, ami amfetaminra és THC-re is pozitív eredményt mutatott.

Bevitték a kapitányságra

Fotó: Police.hu

Eljárás indult

A Budaörsi Rendőrkapitányságon a közlekedési szabálytalanságok, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt szabálysértési feljelentés készült, továbbá kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrkutya – Forrás: Police.hu