A férfi 2014-ben fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót a patinás egyetem fonyódligeti táborában.

Nagy figyelmet kapott évekkel ezelőtt a tábori erőszakoló ügye, amely máig nem ért véget. A férfi nem csak bántalmazta és megerőszakolta az elsőéves lányt, de a történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

A férfit korábban erőszakos közösülés miatt egy alkalommal felfüggesztett, egy alkalommal pedig végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Később a Pécsi Ítélőtábla 2016. június 22-én jogerősen kilenc év börtönre ítélte az akkor 40 éves budapesti férfit, aki jelenleg az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti büntetését.

Majd a Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája 2020 júniusában a fotóst – kifogástalan magatartására tekintettel – feltételes szabadságra bocsátotta, azonban a döntés ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés-végrehajtási ügyésze fellebbezést nyújtott be.

Végül a Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa helyt adott az ügyészi fellebbezésnek, kiemelkedően fontosnak értékelve azt a tényt, hogy a férfi esetében a korábbi büntetések nem bírtak kellő visszatartó erővel, így maradnia kell a börtönben a gólyatábori erőszakolónak.

Kiemelt kép: Erőszak Forrás: Kékfény.com