Finoman szólva sem érdekelte, hogy mi lesz áldozatával. Több autó is haladt utána, azonban senki sem állt meg, hogy segítsen neki. Most szeretne kártérítést kapni, ugyanis nem tud dolgozni és a mindennapos teendők sem mennek neki egyedül.

Váratlan baleset

Szántó Marianna számára alighanem a március 16-a is pontosan ugyanolyan napnak ígérkezett, mint az összes többi. Éppen megszokott útvonalán biciklizett haza, amikor egy baleset gyökerestől felforgatta életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szabályosan biciklizett

Mindez a Komárom-Esztergom vármegyei Neszmély település belterületén történt. Itt nincsen kerékpárút és szabályosan, az út melletti árok mellett haladt el, amikor elment mellette egy nagy, szürke kamion.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már késő volt

„Csak arra emlékszem, hogy a világosszürke teherautó utolér, ki sem kerül, úgy halad el mellettem, súrolta a vállam. Félelmemben sikoltozni és kiabálni kezdtem, de ekkor már késő volt” – idézte fel a rettenetes pillanatokat.

Így sérült meg

Ekkor nagyon megijedt, mivel attól félt, hogy beesik a hatalmas jármű alá. Biciklije kormányába kapaszkodva szerette volna megtartani egyensúlyát, ám amikor a teherautó elhúzott mellette, annak hátsó lámpája beleakadt a bal kezébe, s megsérült. 

Hallotta, ahogy eltörik a csontja

A menetszél kidobta őt az út közepére, közvetlenül egy, a kamion mögött haladó autó elé. Elesett, s jobb kezével próbálta tompítani az ütést. Hallottam, ahogy a csuklóm roppan, törik, de így legalább nem vertem bele a fejem a betonba – mesélte hátborzongató részletességgel.

Az árokba mászva menekült

Ahogyan a kamion, úgy a mögötte haladó autó vezetője sem állt meg. Bemásztam az árokba, nehogy valaki az úton keresztülhajtson rajtam. Ott ért a sokk, hogy nem csak a kamion, a halál szele is megérintett – idézte fel a drámai esetet.

Nem ivott semmit sem

Végül egy ismerős autós állt meg neki segíteni, ők hívták a rendőröket és a mentőket. A település polgármestere, akji maga is mentősként dolgozik, megdöbbentőnek nevezte a járművezetők közönyét. Gyorsan előkerült a szonda is, amely nem mutatott ki alkoholt.

Nem tud semmit sem megfogni

Mariann bal kezének két ujja és kézfeje szilánkosra tört a kamionnal történő ütközéstől, a nyílt törések mellett a másik, támaszkodó csuklója is eltört. Szemüvege ugyancsak összetört, biciklijét sem lehet megjavítani. Sérülései miatt nem tud semmit sem megfogni.

Reméli, előkerül a kamion

Emellett enni és fürdeni sem tud segítség nélkül. Egyelőre azt sem lehet tudni, mennyire lesznek maradandóak sérülései. Mariann elmondta, nem akar nyerészkedni, de szeretné, ha felelősségrevonnák a gázolót és kártérítést is akar a történtek miatt.

Közösségi oldalakon keres szemtanúkat

„Már most is százezres nagyságrendű a károm, ráadásul nem tudom, miből fogok megélni, a táppénz semmire sem elég, a két kezem munkájából éltem, nem tudom, mi lesz velem. Közösségi oldalakon is keresem azokat az autósokat, akik a baleset idejében Neszmélyen közlekedtek, hátha látták a kamiont” – tette hozzá a Blikknek nyilatkozva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)