Őrizetbe vettek a veszprémi rendőrök egy 37 éves helyi férfit, aki egy nap leforgása alatt három üzletből lopott.

Parfümökkel indította a napot

Egy veszprémi drogériából érkezett bejelentés a rendőrségre február 15-én 8 óra 30 perckor arról, hogy egy ismeretlen személy több mint ötvenezer forint értékben lopott el parfümöket az üzletből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hamar elfogták

A kiérkező járőrök helyszíni adatgyűjtést követően azonosították a feltételezett elkövetőt, és még aznap délelőtt elfogták, majd a 37 éves helyi férfi lakásának közelében elrejtve megtalálták az ellopott parfümökkel teli táskát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

További termékeket találtak  

A tettes ruházatának és csomagjainak átvizsgálásakor további háztartási és kozmetikai termékeket találtak az egyenruhások, és megállapították, hogy azokat szintén aznap lopta el egy másik üzletből.

Előállították

A férfit ezután előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult ellene – adta hírül a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala.

Este a benzinkúton folytatta

A rendőri intézkedést követően 19 óra körül a 37 éves férfi egy benzinkútra ment be, ahonnan elkezdte ruházatába rejtve kihordani a táblás csokoládékat.

Dulakodott egy alkalmazottal

Amikor a lopást észlelték az alkalmazottak, bejelentést tettek a rendőrségre. A tolvaj ekkor dulakodni kezdett az egyik alkalmazottal, majd elszaladt a helyszínről.

Itt történt az eset

Ismét bevitték

A kiérkező járőrök a benzinkút közelében elfogták a férfit, akit ismét előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen a tettes letartóztatásának indítványozására.

Megugrott a lopások száma

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint a 2021-es évhez képest megugrott a kisebb – vagyis az ötvenezer forintot meg nem haladó, így még szabálysértésnek számító – lopások száma az év első tizenegy hónapjában.

Ezeket viszik

Míg tavaly ugyanebben az időszakban 6172 ilyen esetet regisztráltak, addig idén január és november vége között 7560-at, ez pedig 22,4 százalékos növekedést jelent. Az nem változott tavalyhoz képest, hogy az elkövetők a legtöbb esetben elsősorban élelmiszert loptak, ezt követte a ruházat, az illatszer, a vegyi áru és a műszaki cikk a toplistán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelnek a rendőrök Veszprémben. Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség