Börtönből való szabadulása után először szólalt meg az az apa, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy két évvel ezelőtt Cegléden, szexuálisan zaklatta akkor négyéves kislányát, Andikát.


A román származású Lucian P.-t azt állítja, hogy kislánya a kertben játszott, ahol véletlenül a lábára esett egy ötszáz kilós kőtömb. A kislányt azonnal kórházba szállították, ahol kezelni kezdték az eltörött combcsontját, de miután intim helyen is erősen vérzett, egy nőgyógyász is megvizsgálta. A szakember megállapítása szerint Andikát szexuálisan bántalmazták. A kórház azonnal értesítette a rendőröket, akik nyomozást indítottak az ügyben. Az eset a Pest megyei Cegléden történt.

„Hiába mondtam a nyomozóknak, hogy nem bántottam a kislányomat, már a feltételezés is mélyen felháborít, hiszen az életemnél is jobban szeretem a gyermekeimet, nem hittek nekem. Szerencsére a feleségem, a családom és a barátaim mindenben mellettem álltak, fel sem tételezték rólam ezt a szörnyűséget” – mondta a Blikknek Lucian P., aki családjával hosszú évek óta Magyarországon él.

„Megjártam a poklot az utóbbi két évben, de ma sem tudok mást mondani: a kislányomat nem én bántottam, hanem egy szörnyű baleset történt vele. Pontosan tudom, hogy ezért is én és az anyukája vagyunk a hibásak, ezért vállalom is a felelősséget, de amit nem követtem el, azt visszautasítom. Úgy tudom, a rendőrségi vizsgálat már lezárult, most az ügyészség kezében a döntés, hogy mivel vádolnak meg” – mesélte a férfi.

Andikát és kistestvérét azonnal kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek.

„Andikámnak a nevelőszülőknél szörnyű körülmények jutottak. Szerencsére onnan elkerült, jelenleg rendes emberek vigyáznak rá. Nekünk, a feleségemmel az az egyetlen életcélunk, hogy visszaszerezzük lányainkat és utána újra együtt legyünk. Amíg tart ellenem az eljárás, pontosan tudom, hogy esélyünk sincs, ezért azt szerettük volna, hogy a nagymamához kerüljenek, ezt azonban a gyámhatóság nem engedélyezte. Az édesanyjuk legalább néha láthatja őket, nekem azonban erre egyelőre esélyem sincs” – mondta a férfi.

Várhatóan a nyár végén derül ki, hogy a férfit szexuális bántalmazás, vagy „csak” kiskorú veszélyeztetése vádjával vonják felelősségre.

Kiemelt kép: illusztráció