Intézetből szökött, nehéz sorsú lányokat kényszerített prostitúcióra egy 38 éves nő és 43 éves élettársa.  Az ebből származó jövedelmet pedig felélte a pár, most vádat emeltek ellenük.

A 2000-ben született hányattatott sorsú lány interneten ismerkedett meg az asszony fiával, akivel párkapcsolatot létesített és rendszeresen kiszökött hozzájuk az intézetből. A biztonságos otthonra vágyó lányt a megvádolt nő 2017 decemberében hivatalosan is családjába fogadta és a kiskorú gyámja lett.

A lány ekkor költözött be a vádlottak elhanyagolt, félkomfortos három helyiségből álló házába, ahová nem volt bevezetve a folyóvíz, így a tisztálkodási lehetőségek is korlátozottak voltak.

2018 tavaszán anya és fia felvetette, hogy a lány prostitúcióval járuljon hozzá eltartásához és a családi kiadásokhoz, ezért a kiszolgáltatott fiatal lányt naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az autósoknak – írta korábban a LikeNews.hu.

A nő, aki szintén dolgozott prostituáltként, óvszerrel is ellátta a fiatal lányt, valamint telefonon is szervezett találkozókat jellemzően külföldi férfiakkal, akik panziókba vitték. A szexuális szolgáltatás ellenértékét, amely alkalmanként 10-25 ezer forint volt, a fiatal lény mindig átadta a vádlottaknak.

A vádlottak 2019 nyarától, majd 2019 decemberétől még két, szintén nehéz sorsú, intézetből szökött kiskorú lányt fogadtak be otthonukba, akiket – kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélve – szintén szexuális szolgáltatás nyújtására vettek rá. A prostitúciós tevékenységért kapott pénzt a vádlottak ezektől a lányoktól is beszedték és megélhetésükre, valamint arany ékszerek vásárlására fordították.

A Somogy Megyei Főügyészség több 18. életévét be nem töltött felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

Ilyen jellegű emberkereskedelem bűntette miatt jelenleg is több ügy van folyamatban a Somogy Megyei Főügyészségen. A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményt öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény, ezért a főügyészég vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 10-10 évi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

Kiemelt kép: illusztráció