Két feltételezett elkövető négy hónap alatt 10 alkalommal lopott budapesti és Budapest környéki dohányboltokból. A két férfi a betörések során négymillió forint összegű lopást hozott össze: a rendőrség videót készített az elfogásukról, amelyet a cikk cégén közlünk.

Budapest környékéről loptak

A budapesti rendőröknek dohánybolti tolvajokkal gyűlt meg a bajuk, akik Budapest 9., 17., 23. kerületében és Dunakeszin törtek be dohányboltokba. A férfiak 2020. augusztus 27. és december 22. között hozták össze a rablásokat.

A férfiakkal szemben a 9. kerületi nyomozók intézkedtek

10 alkalommal törtek be

A 9. kerületi nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a két feltételezett elkövető, egy 55 éves szalkszentmártoni férfi és a 60 éves budapesti B. Sándor összesen tíz alkalommal törtek be dohányboltokba, ahova többször is visszamentek.

Ez is érdekelhet

Év végén tartóztatták le őket

A 9. kerületi rendőrök 2020. december 30-án fogták el az 55 éves férfit a 18. kerületben, B. Sándort pedig aznap este a 9. kerületben. A tetteseket előállították, majd lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. Őrizetbe vételük mellett előterjesztették előzetes letartóztatásukat.

2300 doboz cigi

A két tolvaj nem aprózta el a dolgokat a lopás során: az említett időszakban közel 4 millió forint értékben loptak dohánytermékeket, mégpedig több mint 2300 dobozzal. Az elkövetők a cigidobozok mellett pénzt is loptak.

Ez is érdekelhet

Íme a rendőrség videója a dohánybolti tolvajok elfogásáról:

Éveket is kaphatnak

A dohánybolti tolvajok éveket is kaphatnak, ha a bíróság elítéli őket, ugyanis a szabadságvesztés büntetése a lopás értékétől függően egytől öt évig is terjedhet.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube