Egyre többen nem érzik magukat biztonságban, ha kiteszik az utcára a lábukat. Többen egy ordibáló alakról írnak, aki bár ugyan nem bántott senkit sem, de zaklató fellépése miatt sokan tartanak tőle.

Tehetetlen vezetés, dühös lakók

Egy nyilvános pécsi csoportban nemrégiben arról jelent meg egy bejegyzés, miszerint egyre veszélyesebb a város, de semmiféle intézkedés nem történt, hogy a helyzet javuljon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Útonálló rablók ámokfutása

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten egy fiatal suhancokból álló galeri az egyik éjszaka gyakorlatilag végigrabolta Pécset: lényegében aki szembejött velük, attól elvették az értékeit. Egyik áldozatukat lefújták egy gázspray-vel is, aki emiatt hátrálni kezdett, majd eltörött a karja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A banda elfogása

Könnyen megtámadhatnak

„Minap hallottam hogy egy nőt támadtak meg a Kodály Zoltán utcában, és elgondolkodtam hogy Pécsen mikor volt ennyire rossz (itt egy durvább szót használt – a szerk.) a közbiztonság” – fogalmaz a poszt írója, aki szerint ha kimész a barátnőddel egy kávéra vagy csak hazafelé mész a nyílt utcán, akkor könnyen megtámadhatnak.

Országos problémáról lehet szó

„Mindegy, hova mész, bárhol megtámadhatnak Pécsen! Botrány a közbiztonság!” – válaszolta az egyik kommentelő, aki szerint ennek semmi köze nincsen a városvezetéshez, sokkal inkább országos problémáról beszélhetünk. Egy pécsi nő ugyancsak a kommentfolyamban azt állította, hogy őt saját otthona előtt támadták meg.

Közel a rendőrség, alig értek ki

„Engem a házunk előtt támadtak meg, és azonnal hívtam a rendőrséget, ahogy megszabadultam az illetőtől. Háromnegyed óra volt, mire kiértek, holott az őrs 10 percre sem volt. Gyalog” – idézte fel. Egy másik kommentelő azt is tudni véli, ki az a nő, akit múlt héten úgy megtámadtak, hogy eltört a karja.

Megdöbbentek a történtek miatt

„A barátom munkatársnője volt az egyik áldozat, őt fújták le. Eltört a csuklója, hétfőn meg is kellett műteni. Nem is beszélve a traumáról, amit el kellett szenvednie. Le voltunk döbbenve, az ember nem hinné, hogy a közvetlen környezetében ilyen megtörténhet” – fogalmazott.

Furcsa fazon a megállókban

Pécs belvárosában ráadásul egy agresszív alak is megtalálható, aki gyakran üvöltözik a járókelőkkel, s bár fizikai erőszakot egyelőre még nem alkalmazott, de nem csoda, ha a pécsiek tartanak tőle. Leginkább a belvárosi buszmegállókban szokott feltűnni, meglehetősen alulöltözötten.

Aki teheti, kerüli

„Az ő »tiszteletére« járok paprikaspray-vel… Botrány! Nap mint nap látni a városban. Ahogy tudom, kerülöm… Ideje lenne bezárni végre!” – írta egyikük. Másikuk szintén arról számolt be, hogy őt ugyancsak megtalálta a közveszélyes férfi. „Mindenáron a hajamat akarta. Tényleg el kellene zárni, elmebeteg! Ha tehetem, nagy ívben kerülöm”.

Általános információkkal szolgál a rendőrség.

A történtekről beszámoló Blikk megkereste a pécsi rendőrséget, ahol a sajtóosztályon azt mondták, rendkívül fontos, hogy megtörténjen a bejelentés, ha bűncselekmény áldozatává vált valaki, hiszen akkor indulhat meg a nyomozás az ügyben. Arról nem számoltak be, hogyan tudnának javítani a közbiztonságon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)