A gumiabroncs felelős megteremteni a kapcsolatot az autó és az út között. Utóbbi nem mentes a portól, olykor a sártól, de akár apróbb kavicsok, kisebb és nagyobb tárgyak is vannak az útburkolaton. A porszemek, a szennyeződések a gumi felületén megtelepszenek.

Természetesen nem lehet mindig tiszta az autó kereke, ám nem kell feltétlenül kopottnak, karcosnak vagy fénytelennek lennie az abroncsoknak rögtön az első megtett kilométereket követően. A gumiabroncs ápolásával optikailag és fizikailag is sokat javíthatunk a gumik állapotán.

Mint a legtöbb autóápolási termék esetében, gumiabroncs-ápolóból is számtalan különböző fajta közül választhatnak az autósok. Melyiket érdemes megvenni, használni? Erről lesz szó a következőkben.

Van olyan, hogy legjobb gumiabroncs-ápoló?

Bár a különféle autóápolási termékeket gyártó cégek szeretik hangzatos hívószavakkal kínálni a portékáikat, olyan, hogy “legjobb gumiabroncs-ápoló” valójában nincsen. Attól függ ugyanis, hogy számunkra mi a legjobb termék, hogy mi magunknak mi a legfontosabb szempont.

A termékek között minőségi különbséget viszont lehet tenni. Valójában nincs is olyan sok jó minőségű gumiabroncs-ápoló a piacon, ám a POLIRTECH.HU Gyeon termékei között szerencsére egyetlen silány minőségű árucikket sem találni.

A bevonatoknál egyébként sokkal nagyobb a minőség kapcsán általánosságban véve a szórás, mint a gumiápolók esetében. Ez azért jó hír, mert így nehezebb e téren melléfogni.

Néhány szó a spray-ről

Azok, akik szeretnék ápolni autójukat, de nincs tetemes mennyiségű szabadidejük, azok választhatnak spray-t is az ápolási folyamat kivitelezéséhez. Ezek alkalmazása viszonylag egyszerű. Fel kell vinni a gumi oldalfalára, megvárni, amíg hat, majd le lehet törölgetni vagy akár vízzel is le lehet öblíteni.

A spray-k azért vonzóak, mert sok közülük nem kizárólag autógumik ápolásához használható. Vannak olyan univerzális szerek, amivel a műszerfalat, a szélvédő gumiját vagy más kiegészítőket is tudunk ápolni.

Mit tud a vízalapú tisztító?

Érdemes tudni, hogy az oldószer alapú ápolószerek képesek felvenni a kesztyűt az olyan makacs szennyeződések ellen, mint a zsírok és az olajok. A természetben barangolóknak azonban nem mindig van lehetősége betonozott úton közlekedni, így a gumikon a fű és az avar nyomai is láthatóak lesznek.

Nekik célszerű olyan vízalapú tisztítószereket bevetni, amik a természet ezen lenyomatait is el tudják távolítani. Jó hír, hogy a vízalapú tisztítók biológiailag is képesek lebomlani.

Amit a coatingról tudni kell

A coatingot kifejezetten autóbolondok szokták alkalmazni, hiszen sokkal többet kell a használatával pepecselni, mint például egy spray használatával. Ha viszont rászánjuk az időt, akkor abszolút megtérül az eredmény, mert a coating olyan bevonatot képez, ami képes két autómosást is túlélni. Azok a gumiápolók, amelyek sűrűbbek, vissza tudják adni a gumik szinte eredeti fényességét és színét is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.