Egy nap különbséggel veszítette el édesapját és édesanyját az az asszony, aki maga is elkapta a koronavírust. Szülei állapota egyik napról a másikra olyan súlyosan romlott, hogy mindketten lélegeztetőgépre kerültek. Szilvia már 3 hete kórházban van és még mindig pozitív a tesztje.

Mindkét szüleje meghalt

Szilvia egy hete veszítette el édesapját, a 75 éves Ferencet és édesanyját, a 73 éves Jolikát. Az asszony könnyeivel küszködve mesélte el a családi tragédiát.

Megkapták az influenza elleni oltást

Szilvia egy háztartásban élt szüleivel. „Mindannyian megkaptuk az influenza elleni védőoltást, így mikor édesapám rosszul érezte magát, arra gondoltunk, a vakcina dolgozik benne”– mondta a nő a Borsnak.

Édesanya is tüneteket produkált

„Két nap múlva édesanyám is hasonló tünetekre panaszkodott:  láz, végtagfájdalom, torokfájás –, és édesapám állapota is romlott, már alig tudott enni, fájt mindene” – mondta Szilvia,

Szilvia is elkapta

2 nap múlva Szilvián az összes COVID-tünet jelentkezett. Édesanyja értesítette a háziorvost, így tesztelték le a fiatal nőt.

Mentőt kellett hívni

Még meg sem jött Szilvi teszteredménye, amikor édesapja olyan rosszul lett, hogy azonnal mentőt kellett hívni. Ferenc komoly légszomjjal küzdött, azonnal kórházba szállították, de már a mentőben kiderült, hogy COVID-pozitív.

Másnap is jött a mentő vitte el a mentő

Másnap Szilviát és édesanyját vitte be a mentő a hatvani kórházba. Ferenc a súlyosabb koronavírus betegeket ellátó osztályra került.

Ferenc és Jolika is lélegeztetőgépre került

„Apu először oxigénmaszkot kapott, ekkor még beszéltünk is telefonon. Azt mondta, jobban van. Sajnos ekkor hallhattam utoljára a hangját Miközben aput gépre tették, anyunak is súlyosbodott az állapota, így őt is felvitték a második emeletre, ahol azonnal lélegeztetőgépre került” – mesélte Szilvia

Sokkos állapotba került

„Ami ezek után jött, azt senkinek nem kívánom. Mivel a nővérem tartotta a kapcsolatot az orvosokkal, ő értesített róla, hogy édesapám elhunyt. Még fel sem ocsúdtam, mikor másnap újabb telefont kaptam: anyu is elment” – mondta megtörten Szilvia, aki több napra olyan sokkos állapotba került, hogy nem tudtak vele beszélni a testvérei.

Nem hitt abban, hogy éket érintheti a vírus

Szilvia már három hete pozitív, kedden kezdett el végre kicsit jobban lenni. Azt mondja, végre elmúltak a fizikai kínjai, de a lelkileg nem tudja, mikor dolgozza fel, hogy a koronavírus elvitte szüleit. A fiatal nő nem hitt abban, hogy ez az alattomos vírus bekerül a családjába. Történetét azért osztotta meg, hogy mások is megmutassa, hogy mire képes ez a vírus.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János