Szándékosan hajhatott rá egy kerékpárosra egy autós Budapesten, miután összeszólalkoztak. A kerékpáros vitába keveredett, miután jelezte a sofőrnek, hogy rossz irányból hajtott be az egyirányú utcába. Ezután a férfi szándékosan hajthatott neki a bringásnak az autójával, aki leesett a kerékpárról és komoly sérüléseket szenvedett.

Szándékos gázolás?

A törvényszék közleménye szerint 2021-ben szándékosan hajhatott rá egy kerékpárosra az autós a Kisdiófa utcában, miután összeszólalkoztak. A jelenlegi információk szerint a kerékpáros vitába keveredett, miután jelezte a sofőrnek, hogy rossz irányból hajtott be az egyirányú utcába. Ezután a férfi szándékosan hajthatott neki a bringásnak az autójával, aki leesett a kerékpárról és komoly sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Részlegesen ismerte el

Az ügyészség egy év és nyolc hónap börtönbüntetést, a vezetéstől való eltiltást, és két év közügyektől való eltiltást szabott ki a sofőrre, aki csak részlegesen ismerte el a történteket. Emiatt tárgyalás indul majd az ügyben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drámai gázolás Pomázon

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy drámai baleset történt Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba. „Az elütött kisfiú szülei vagyunk, elöljáróban azzal kezdenénk, hogy köszönjük, akik aggódtak a gyerkőcért, a kisfiúnk haza jöhetett a kórházból, gyógyulgat, a körülményekhez képest jól van. Bár még nem zárult le a nyomozás – de a félreértések elkerülése végett szeretnénk elmondani, mit tudunk mi, szülők jelenleg a balesetről (valósi szemtanúk elmondása alapján)” – írták a helyi Facebook csoportba. 

Tolta a biciklit

„A gyermekünk a „Németes iskolából” a zeneiskolába ment. A zebránál megállt, leszállt a bicikliről és egy anyukával és a kislányával az áthaladásra várakoztak. Miután a balról (Csobánka felől) közlekedő autósok megálltak, hárman együtt – gyermekünk a kerékpárját tolva – indultak át a gyalogátkelőhelyen” – idézik fel.

Így történt a baleset

Hozzátették: Fiúnk a zebra felénél túlhaladva, az anyuka és a kislánya mögött felszállt a biciklire, s a zebra végén a hátsó kerekénél (amit szintén megvizsgáltak a rendőrök) elütötte őt egy jobbról, a város felől érkező autó.

Nem fékezett

„Elmondások alapján az autó relatív nagy sebességgel (vélhetően fékezés nélkül mert mi ABS-halvány-szaggatott féknyomot nem találtunk) csattant az út szélén már csaknem a zebrát elhagyó kerékpárnak” – írták a Facebookon.

Segítséget kértek

„Kérem, mindenki, aki úgy gondolja, hogy látta a balesetet, gondolja át, hogy valójában az elejétől fogva nézte, látta-e, hogy mi történt, vagy csak a csattanás pillanatában nézett oda és gondolt aztán valamit, hogyan is történhetett a baleset. A nyomozás és eljárás még tart, így ha bárki szemtanúként tud segíteni a szomorú esemény rekonstrukciójában, jelezze nekünk privátban, vagy a szentendrei rendőrkapitányságon” – zárták a posztot a szülők.

Ez lehet a megoldás?

Ahogy írtunk róla, a helyiek szeretnének megoldást találni a problémára, sokak szerint például egy lámpás zebra lenne a megoldás, amely a település több részén már van.

Megoldási javaslatok

„Én csak csepp vagyok a tengerben, de nem lehetne oda végre egy lámpás zebra, mint a németes sulinál? Reggel látom, ott van a városrendészet, de délután már senki. Ez nagy veszélyforrás! Nagyon sok erőt a szülőknek és szorítunk” – fogalmazott egy pomázi úr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció