A kertekbe dobálja be a méreggel kevert eledelt a kegyetlenkedő, egyelőre nem találják az állatkínzót.

Medinán történnek a megmagyarázhatatlan esetek

A Tolna megyében található Medina községben tör valaki háziállatok életére. A Szekszárd mellett található faluban a házak kertjeibe dobálja az elkövető a mérgezett tápot. Az állatok szörnyű kínokat követően gyorsan elpusztulnak azt követően, hogy esznek abból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt garázdálkodik az elkövető

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyre több állat pusztul el

Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője a Tv2 Tények című műsorának elmondta, már márciusban is voltak hasonló esetek. Egy utcában dobált be mérgezett ételt a kerítéseken keresztül az elkövető. A kisállatok sorra pusztultak el nem messze egymástól.

Megint akcióba lendült az állatkínzó

A kegyetlen személy most újabb áldozatokra vadászik. Módszere nem változott, a kisállatok ha fogyasztanak a mérkezett ételből, a biztos halál vár rájuk. A Tények úgy tudja, az elpusztult kutyák és macskák száma már meghaladja a huszat.

Utólag már nem tudtak mit tenni

Az egyik kutyatulajdonos nyilatkozott a Tv2 számára. Elmondta, hallották, hogy a kutya öklendezni kezdett, ezt követően az állatnak habzott a szája. A négylábú néhány percen belül szörnyű kínok között kimúlt.

Ezek is érdekelhetnek!

Az ott élők léptek

A településen élők ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. Sajnos a rendőrök egyelőre nem bukkantak az állatkínzó nyomára. A helyiek aggódnak e miatt.

Féltik a gyermekeiket

Az emberek féltik a gyermekeiket, mivel nem zárható ki, hogy egy csalétket felkapjon egy gyermek és megkóstolja. Ebben az esetben az eddigieknél is nagyobb tragédia következhetne be. Ezt szeretnék megelőzni a Tolna megyei településen lakó családok.

Ezt kell tenni, ha a kisállat viselkedése megváltozik

Ha a házikedvenc viselkedésében furcsa változás áll be, étvágytalan vagy levert lesz, esetleg reszketni kezd, okkal lehet mérgezésre gyanakodni. Van, hogy nem azonnal pusztul el tőle a kutya vagy a macska, viszont hosszútávú egészségkárosodás lehet a következmény. Ilyenkor állatorvoshoz kell fordulni, aki azonnal megpróbálja meghánytatni az állatot.

Súlyos büntetést kaphat az állatkínzó

Nem sok jóra számíthat az állatokkal kegyetlenkedő személy, ha elkapják. Tettéért 2-3 éves szabadságvesztésre ítélhetik. Az ítélet függ attól, hogy miként ítélik meg az esetet, de a riportban elhangzottak alapján a súlyosabb büntetési tételre lehet számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: iillusztráció – Forrás: Police.hu