Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a 18 éves fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy betört egy biharnagybajomi házba, ahonnan menyasszonyi és koszorúslány ruhákat lopott.

Az ittas állapotban lévő kamasz múlt kedden bemászott az udvarra, majd a ház hátsó teraszának üvegajtaját betörte és bement az ingatlanba. Miután átnézte a szobákat az egyik helyiségből ellopta a sértett swarovski kövekkel díszített menyasszonyi és a koszorúslány ruháját, majd lelépett. A fiatal a két, együttesen 105 ezer forintot érő ruhát, még aznap 1500 forintért el is adta egy ismerősének – írja a 24.hu.

A rendőrök a feljelentést követően beszerzett adatok eredményeként azonosították, majd előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés reális veszélye, mivel vagyoni viszonya rendezetlen, munkanélküli, megélhetését pedig bűncselekmények elkövetése útján biztosítja.

A 18 éves fiú ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, mivel sorozatjelleggel követ el lopásokat.

A nyomozási bíró indokolásában rámutatott, hogy a gyanúsított a bűncselekményt a legutóbb vele szemben alkalmazott javítóintézeti nevelésből történő ideiglenes elbocsátás ideje alatt követte el.

Kiemelt kép: illusztráció