Az egyik vásárosnaményi adománygyűjtő pontba betörtek, és az Ukrajnából a háború miatt otthonaikat elhagyni kényszerülők részére gyűjtött adományokat megdézsmálták március 10-én A helyi rendőrök elfogták a bokrok között bujkáló gyanúsítottat.

Adományokra utazott

Egy 38 éves helyi férfi a bajbajutottak részére gyűjtött adományokból két táskát megpakolt, majd azokat egy közeli bokorban próbálta meg elrejteni – írja a rendőrség honlapja.

Még többet akart

A rendőrök szerint a férfi azt tervezte, hogy visszamegy az épületbe, hogy onnan további három, tartós élelmiszerekkel, ruhaneműkkel és egy elektromos fűtőkészülékkel teli pakkot is elhozzon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A csomag

A rendőrség felvétele

Lopással gyanúsítják

A nyomozók elfogták a közelben bujkáló férfit, és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Őrizetbevétel

Napok óta visszajártak

Az egyik segélyszervezettől fordultak a Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrökhöz 2022. március 8-án 18 óra után, mert két fiatal napok óta visszajárt, és az ukrajnai háború elől menekülők részére felajánlott élelmiszerekből saját maguknak pakoltak.

Eljárást indítottak

A Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatták őket; kiderült, hogy a 27 éves kunszentmártoni férfit szabálysértési elzárás miatt, a 16 éves budapesti lányt pedig eltűnés miatt körözik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást, a körözött férfit őrizetbe vették, a lányt gyermekvédelmi intézetbe vitték – írta a police.hu.

Folyamatosan segít a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó a rendőrség felvétele.