Hétfő este fél 10 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit a Margit hídra riasztották, mert egy lány a Dunába akarta vetni magát. A fiatal már a korláton kívül ült, egy arra járó férfi tartotta vissza őt, míg meg nem érkezett a segítség. A mentésről készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Testkamera rögzítette

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára került fel az a videó, amelyben a rendőrök egy 19 éves lányt mentenek meg a budapesti Margit hídon: a rendőrök éjszaka egy fiatal járókelő segítségével húztak vissza a sokkos állapotban lévő lányt a híd korlátjáról. Az életveszélyes jelenetet az egyik egyenruhás testkamerája rögzítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Járókelő próbálta visszatartani

A budapesti rendőrök este tíz óra felé kaptak riasztást, hogy egy lány bele akar ugrani a Dunába, azonban egy járókelő átmászott hozzá a korláton és próbálja visszatartani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon sok rendőr ment a helyszínre

A bejegyzés szerint a járőrök három kerületből perceken belül odaértek a hídra, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyón figyeltek és álltak készenlétben, ha a lány mégis leugrana.

Sokkos állapotban volt a lány

A nyilvánosságra hozott videóban jól hallatszik, a 19 éves lány sokkos kiabálása. A felvételen az is látszik, hogy a rendőrök mindent elkövetnek, hogy megmentsék. A kezét fogva és egy derékszíj segítségével próbálják felhúzni.

Egyik rendőr a kőfalra mászott fel

„Egy másik járőr a kőfalra mászott fel és ragadta meg a lány karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. Az egyenruhásoknak és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves fiatalt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Mentőt hívtak hozzá, kórházba vitték” – olvasható a rendőrség közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt tudod megnézni a sokkoló videót

Kiemelt kép: