Holttestet találtak Szombathelyen, egy padon. Egy középkorú hajléktalan férfi hunyt el, a mentők nem tudták újraéleszteni.

Elhunyt egy középkorú férfi a szombathelyi evangélikus templom melletti padon szombaton délelőtt, a Kálvária utca és a Körmendi út kereszteződésénél lévő körforgalom mellett.

A férfit a mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A helyszínen maradt ruháit és személyes tárgyait az Utcai Szociális Szolgálat szállította el.

A férfi rendszeres látogatója volt a szomszédos Óperint utcának, többen is elmondták, hogy ott szerezte be a “bio” nevű szintetikus drogot, vagyis a szintén megtévesztő nevű herbált.

A 112 press azt írja, az utca egyik lakója teljes újraélesztést élőben közvetítette a Facebookon, ahol kendőzetlenül mondott véleményt a drogosokról az egy óránál hosszabb videóban.

A férfi halálának oka nem ismert. Egy ismerőse elmondta, hogy T. a “tarhálásból” szerzett pénzen is “szert” vett élelmiszer helyett és ez “szétütötte”. Szombaton nyári meleg volt, ez is közrejátszhatott a férfi rosszullétében és halálában.

Sok a bűncselekmény az Ópering utcában

Az Óperint utca és a Szabadságharcos utca az elmúlt években komoly fejlesztésen ment át és sok minden történt annak érdekében, hogy a hírhedt jelző lekopjon az utcanevek elől.

Történt itt korábban utcai emberölés (az ún. Vak Bundzsa gyilkosság), a botokkal, láncokkal és gáz-riasztófegyverekkel színesített verekedés pedig régebben nem számított rendkívülinek.

Kiemelt és belső kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press