Egyre durvább dolgok derülnek ki arról az olimpikon nőről, aki több embertől komoly összegeket, sok millió forintot kért kölcsön állítólagos agytumora kezelésére. Ma kiderült: az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok résztvevője nemcsak idegeneket, de még a családtagjait, a saját fiát is átverte.

30-35 millió forintot csalhatott ki áldozataitól

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy több embert is megkárosíthatott az az egykori tornász, aki nagy összegű kölcsönöket kért magánszemélyektől. Egyikükkel szerelmi viszonyt folytatott, majd közel hárommillió forintot kért tőle több részletben. A férfi úgy véli, soha nem látja viszont a pénzét a kölcsönszerződés ellenére sem. Összesen 30-35 millió forintot csalhatott ki a nő áldozataitól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fiát is átverte

„Sajnos, igaznak tűnnek, amit mások is állítanak róla. Engem is átvert, nem anyagilag, csupán sok mindenben nem volt őszinte velem, de ezekről nem szeretnék beszélni. Már nem is tartjuk a kapcsolatot egymással” – mondta az egykori sportolónő neve elhallgatását kérő fia.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A bérelt lakását is el akarta adni

„Beszéltem többekkel, akiktől pénzt kért az agydaganata gyógyítására, és szomorú, de az is igaz, hogy még a bérelt lakását is el akarta adni az egyik ismerősének” – tette hozzá a Blikk hasábjain.

Kanadában éltek évekig

A nő tornászként indult az 1980-as moszkvai olimpián, majd aztán a családjával a 2000-es évek elején külföldre költözött, ám végül haza kellett jönniük. „Kanadában éltünk évekig, de végül 2009-ben kitoloncoltak bennünket. Nem követtünk el semmi törvénytelent, anyám is dolgozott rendesen, csak épp több évi próbálkozás után sem kaptuk meg a letelepedési engedélyt, így haza kellett költöznünk” – mondta a fia.

Szerelmi szálak szövődtek

Kovács Tamás hat évvel ezelőtt ismerkedett meg az egykori olimpikonnal, szerelmi viszony alakult ki közöttük. A férfi adott pénzt az egykori tornásznak, mivel nem hitte, hogy át akarja ejteni. Később a nő azt mondta, nem lehet már megoperálni, de gyógyszeres kezeléssel lehet javítani az állapotán. Erre hivatkozva újból pénzt kért a férfitól.

A férfi megint adott neki pénzt

Tamás még ekkor sem gyanakodott, így kölcsönadott a nőnek egy újabb összeget. A férfi állítja, mindig írtak kölcsönszerződést. A fedezet egy olyan ház volt, ami a nő édesapjáé volt külföldön.

Állítólag meghalt az apja

A nő azt állította, édesapja elhunyt, így megörökölte a házát. Azt mondta Tamásnak, hogy csak a hagyatéki tárgyalás van hátra, utána kifizeti az adósságát. Tamás számára még egy külföldi ügyvéd levelét is továbbították.

Hiába várta a pénzét Tamás

Tamás azonban semmit sem kapott meg a megígért összegből. Már ott tart, hogy nem hisz az egykori tornásznak. Tudomása szerint semmilyen komoly egészségügyi problémával nem küzd a nő. A férfi azt mondta, összesen nagyjából 2,8 millió forintot adott a nőnek több részletben. Mindig azt ígérte az egykori tornász, hogy kamattal együtt fogja a pénzt visszafizetni. Összesen így 5,5 millió forintot kellene kapnia Tamásnak, ám véleménye szerint soha nem fogja megkapni ennek egy részét sem.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség is nyomoz csalás és okirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Eddig hat emberről derült ki, hogy őket is megvezette az egykori tornász. Volt olyan károsult, aki az anyai örökségét adta kölcsön neki, több részletben összesen 7,5 millió forintot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív.