Videó készült arról, hogy több kőkeresztet is letörtek augusztus végén a fiatalok. Az sem jelent mentséget számukra, hogy erősen kapatos állapotban voltak. Gyorsított eljárásban kerülnek a bíróság elé.

Hat kőkeresztet törtek le

Ahogyan azt korábban megírtuk, egy fiatalokból álló társaság két hete hat kőkeresztet tört le a Margit hídon található műemléki kőkoronákról. Az okozott kár tetemes, eléri a 400 ezer forintot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előbb ittak, majd egy szórakozóhely felé indultak

A fiatalok alkoholt fogyasztottak 2023. augusztus 24-én éjjel. Ittas állapotban a második kerületből az ötödik kerület felé vették az irányt, egy szórakozóhelyre szerettek volna betérni. Miközben átsétáltak a Margit hídon, rossz ötletük támadt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sorra törték le a kőkereszteket

Az egyik fiatal egymás után felmászott négy pillérre. Ezek mindegyikén volt kőkereszt, azokat egyesével letörte. A történet itt azonban még nem ér véget.

Elmentek bulizni, majd visszatértek

A három férfi elment a szórakozóhelyre. Néhány óra után haza indultak, útjuk ismét a Margit hídon át vezetett. Ezúttal sem tudtak azonban békésen átkelni a hídon.

Újból rongálásba kezdtek

A két vádlott felkapaszkodott egy-egy pillérre, és letörték az azokon lévő kőkereszteket is. Összesen tehát hat műemléki kőkoronát rongáltak meg azon az éjszakán. A háromtagú banda tagjai közül ketten követték el a vétségeket, nekik felelniük kell a tettükért.

Ez a vád a fiatalokkal szemben

A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt állítják bíróság elé. Erre még a mai napon sor kerül, gyorsított eljárásban.

Ezek is érdekelhetnek!

Így törték le a kőkereszteket

A kőbányai gyilkos másodfokú tárgyalását elnapolták

Ahogyan arról ma beszámoltunk, Cs. Dániel másodfokú tárgyalását elnapolták. A férfit azzal vádolják, hogy 2019-ben meggyilkolta a barátnőjét. A rendőrök már másnap elfogták Frankfurtban, első fokon el is ítélték életfogytiglan tartó szabadságvesztésre. Most lett volna esedékes a másodfokú tárgyalása, ez azonban meghiúsult.

Ez az oka az elnapolásnak

A Fővárosi Ítélőtáblán folytatódott volna a tárgyalás a gyilkos ügyében. Cs. Dániel védője azonban az érdemi rész megkezdése előtt jelezte: védene nem kapta meg az első fokú ítéletről szóló jegyzőkönyvet. A fiatalember így nem tudott felkészülni a tárgyalásra, a tanács pedig jóvá is hagyta az elnapolásról szóló kérelmet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a rongálást elkövető vandálok – fotó: police.hu