„Kamu esetkocsit” ellenőriztek a hatóságok szerdán Budapesten. A vizsgálatkor kiderült, hogy az autó közúti közlekedésre alkalmatlan, a személyzet tagjai pedig nem rendelkeztek a tevékenységhez szükséges egészségügyi végzettséggel. Az „ESET 4” feliratú járművet sokan látták a városban és többeknek feltűnt már korábban, hogy valami nem stimmel az autóval.

Panaszok egymás után

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán azt írta: mentősöktől és betegektől is több panasz érkezett korábban a mentőszolgálat főigazgatójához az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra, amelynek dolgozói – megtévesztő módon, az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját a ruhájukon viselve – térítés ellenében szállítanak betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felmondták a megállapodást

Az OMSZ főigazgatója akkor felmondta a megállapodást a betegszállító céggel, majd megvonta a vállalkozástól a rendezvénybiztosítás lehetőségét is, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Továbbra is dolgoztak

A mentőszolgálat beszámolója szerint a mentősök ennek ellenére továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó, esetkocsinak látszó autót.

Összevont ellenőrzés

Az „ESET 4” feliratú járművet a mentőszolgálat jelzése alapján szerdán a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték.

Közúti forgalomra sem alkalmas jármű

Az már a helyszínen kiderült, hogy az autó még közúti forgalomra sem volt alkalmas és annyit szintén tudni lehet, hogy a személyzet tagjai nem rendelkeztek egészségügyi végzettséggel sem.

Mindenhová szirénázva mentek

„Ez a kocsi nekem már egy éve szúrja a szemem. Pont arról beszélgettünk a kollégákkal, hogy ezt a kocsit még sosem láttuk „csendben” menni. Ezek mindig mindenhova szirénázva mennek, holott az autó ránézésre nem egy rohamkocsi. Ráadásul a szirénája is idegesítő hangú volt a maiakhoz képest és balesetveszélyesen halk” – írta egy hozzászóló az OMSZ oldalán a történtek kapcsán.

Méltó büntetést nekik!

„A pihentagyú kóklerek remélem, megkapják a méltó büntetésüket! Köszönet a gyors ügyintézésért” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Már semmi sem szent?!

„Ezek minden nap a Budaörsi úton száguldoztak, már semmi sem szent?!” – összegezte a nem mindennapi történetet egy kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a „kamu esetkocsi”. Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat