A Szombathely irányába haladó autó vezetője a megengedett sebességet túllépve közlekedett a Vas megyei településen és későn vette észre az előtte balra kanyarodó járművet, amivel ütközött. Az esetet egy biztonsági kamera rögzítette.

Nem vette észre a másik autót

Közlekedési baleset történt a Vas megyei Torony Ady Endre utcájában. Egy Ausztria felől érkező Lancia vezetője balra akart kanyarodni a József Attila utcába. A sofőr belenézett a tükörbe és mivel nem látott közeli járművet, ezért megkezdte a manővert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balra húzta a kormányt

Ekkor ért oda a Szombathely felé tartó, magyar rendszámú Fiat, amit egy külföldi állampolgár vezetett. A megengedett sebességet túllépő sofőr már nem tudott volna megállni a Lancia mögött, ezért, hogy az ütközést elkerülje balra húzta a kormányt és rátenyerelt a dudára – írja a 112press.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Biztonsági kamera felvételén a baleset:

Oldalra borult

A két jármű érintőlegesen ütközött, amitől a Fiat a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, nekihajtott egy reklámtáblának, majd az oldalára borulva állt meg.

Métereket repült a Fiat

Forrás: 112press

Nem használta az övet

Az autóban utazók a tetőn keresztül szálltak ki az oldalára borult járműből. A sofőr használta a biztonsági övét, az utasa nem. A mentők mindkettőjüket a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.

Száguldoznak

A helyszínen több toronyi lakos is elmondta, hogy ezen a szakaszon rendszeresen látni gyorshajtókat, akik a megengedett 50 km/órás sebességet jelentősen túllépve repesztenek át a településen.

Szerencsére senki nem volt az utcán

Forrás: 112press

Pedig mehetnének másfele is

A portál szerint ez azért is érthetetlen, mert párhuzamosan fut a matrica nélkül használható 89-es főút, ahol 100 km/óra a megengedett sebesség és az az út elkerüli Sé és Torony településeket is.

Lezárták az utat

A Lanciában senki sem sérült meg. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Biztonsági kamera felvétele – Forrás: 112press YouTube