Néhány órán belül három embert is késsel fenyegetőzve raboltak ki Zuglóban. A BRFK tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarra érkezett egy vonat december 19-én hét óra körül, amelyen egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé.

Odaadta mindenét

A kést a fiatalnak szegezte, és értékei átadására szólította fel, mire az a mobiltelefonját és bankkártyáját átadta a rablónak. A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította a fiatalt. Az így megszerzett 40 ezer forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte áldozatától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sikerrel járt

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy Zuglóban sétáló fiatal mögé lépett, majd késsel fenyegette, és az értékei átadására szólította fel. Ismét sikerrel járt; ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

HÉV utasait sem hagyta

Az zsákmányszerzés itt még nem ért véget: a támadó 15 óra 30 perc körül társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól az értékeit követelte.

Ellopták a mobilját

Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő akaratának érvényesítésére. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a szerelvényről és leléptek.

Elfogták

A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, és előállították a 34 éves L. Richárdot. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során bevallotta a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását – írja a 24.hu. Társát jelenleg is nagy erőkkel keresik.​

Késelés a parkolóban

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, vakon szurkálta meg a feleségét egy férfi kedden a 16. kerületben, a vagyon és a gyerekek miatt is folyt a harc a szülők között. A nő életveszélyes állapotban van.

Egyből dühös lett

R. Attila már korán reggel odament ahhoz a 16. kerületi áruházhoz, ahol a neje dolgozott. Miután meglátta, hogy Mónikát egy idegen férfi szállítja, kővel bedobta a kocsi hátsó ablakát, majd kirángatta az asszonyt, akit a zsebkésével hátba szúrt, a nő új párját pedig a combján sértette meg.

Felgyújtotta az autót

Ezután a riválisa járművébe pattanva elmenekült, majd a kocsit egy mezőn felgyújtotta. A megkéselt pár a közeli mentőállomásra sietett segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. A 39 éves nő életveszélyesen, 52 éves párja, Zsolt súlyosan sérült.

Letartóztatták

Az életveszélyt okozó testi sértéssel, súlyos testi sértéssel, jármű önkényes elvételével és rongálással is meggyanúsított R. Attilát tegnap reggel állították bíróság elé, ahol hosszas tanakodás után elrendelték a letartóztatását. A Blikk információi szerint ezzel az incidenssel egy rengeteg balhéval tűzdelt, elmérgesedett, hosszú házasság végére került pont végérvényesen.

Vagyonelosztási vita

Attilának és Mónikának három gyermekük született, a legnagyobb már felnőttkorú. A családfő örökölt házában éltek együtt, aminek a felét néhány évvel ezelőtt ráíratta a nejére, de a velük élő idős édesanyját hagyta meg rajta haszonélvezőnek. Ez azt jelenti, hogy az asszony engedélye nélkül nem értékesíthetik a részét – magyarázta a Blikknek a család egyik, az ügyre rálátó közeli ismerőse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció