Leszakadt egy lift egy kazincbarcikai társasházban. A liftben egy édesapa és két kisgyermeke utazott. A megdöbbentő esetről az anyuka számolt be, aki teljesen kiakadt azon, hogy folyamatosan emelik a közös költséget, mégsincs felelőse a balesetnek.

Leszakadt a lift

Kazincbarcikán, a Pollack utca 10. szám alatti társasházban leszakadt a lift, amelyben két kisgyermek utazott az édesapjával.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Senki nem sérült meg

A felháborító esetről az anyuka tett közé egy fotót a Facebookon. Szerencsére senkinek nem esett baja.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az ajtó is leszakadt

„Leszakadt a lift tetejének a fele és az ajtó benne a férjem és a két kisgyermekünk. Felelős gondolom itt se lesz senki… Végülis nyugodtan meghalhat bárki. Kérdem én, és ha teljesen leszakad alattuk, ki lett volna a felelős?” – írja az anyuka posztjában.

Ez a lift szakadt le

Forrás: Facebook

Ki a felelős?

Az édesanya így folytatja: „Ki lett volna a felelős, ha meghal a családom? A nagyobb gyereknek egy örök trauma az persze nem érdekel senkit. 20-30 millió a lift, ér annyit egy ember élet? Nem kívánom senkinek, hogy átélje azt, amit mi átéltünk ma, hallani a csattanást és utána a gyerek sírást úgy, hogy te oda kint azt se tudod, mi történt, csak remegsz és sírsz a félelemtől, hogy ne legyen semmi baj!”

Nem hagyja annyiban

Az anyuka azt írja, nem fogja annyiba hagyni az esetet. „A szerencsének köszönhető az, hogy nem történt nagyobb baj és az, hogy én nem voltam bent mert lehet hogy teljesen leszakadt volna” – írta az édesanya a Facebookon.

Rossz állapotban van az épület

Az asszony posztja alá több szomszéd is hozzászólt. Az egyik azt írja, hogy 5 éve lakik abban a házban, de azóta semmilyen komolyabb felújítás nem történt. Több helyen pereg a csempe, rosszak a villanyvezetékek. A ház lakója szerint 5 év alatt már kétszer emelték a közös költséget, „egy megoldás van, másik társasház kezelőt kell keresni, és megválni ettől a szövetkezettől” – írják.

Máskor is baj volt a lifttel

Egy másik hozzászóló azt írja, már ő is tapasztalta, hogy baj van a lifttel: „Ha jól emlékszem vagy két éve pont ebben a lépcsőházban jöttünk le a havertól vagy négyen késő este a lifttel amikor menet közben váratlanul nagy csattanással leszakadt a két belső ajtó és két emelet között hirtelen megállt a lift. Akkor minket próbalt hibáztatni a lakásszövetkezet közös képviselője illetve némelyik lakó mondván hogy biztos randalíroztunk a liftben” – írták a kép alá.

Színész alatt is leszakadt a lift

Idén májusban a Nemzet Színésze, Lehoczky Zsuzsa alatt is leszakadt egy lift. A színművész két emelet között rekedt, kiszabadítására a tűzoltóság erői érkeztek, akik sértetlenül mentették ki a művésznőt a felvonóból.

Súlyos sérült a leszakadt liftben

Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi 2002 májusában, amikor szombat délután leszakadt egy lift Debrecen tócóskerti lakótelepén. Egy középkorú férfi kerékpárjával együtt a negyediken szállt be, majd megnyomta a földszint gombot, mire a lift nagy sebességgel zuhanni kezdett, és az alagsor betonjához csapódott. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A liftet napok óta javították, de nem helyezték üzemen kívül.

Hirtelen megindult lefelé a lift

Egy másik, szintén 2002-ben történ eset során szintén a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük egy háromtagú családot egy liftből Budapesten. A szülők kétéves kislányukkal a harmadik emeleten szálltak be, a második szinthez érve azonban – egy csattanás után – a lift hirtelen megindult lefelé. Az ajtók kiszakadtak a helyükből és beakadtak az akna vasszerkezetébe. A lift végül mintegy két méterre a földtől megállt. A tűzoltóknak nem sikerült elmozdítaniuk a felvonót, ezért a családot a dróthálós oldalüveg betörésével és az ajtó kifeszítésével, létrán menekítették ki. A balesetben senki sem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció