Sivárság jellemzi annak a nőnek az életét, akit húsz év szabadságvesztésre ítéltek kisfia megölése miatt. Elkülönítették, s bár a cellájában van tévé, de nincsen kedve nézni a műsorokat.

Furcsa magyarázattal állt elő

„Soha életemben nem állt szándékomban megölni a kisfiamat. A tettemet beismertem, de azzal a megjegyzéssel, hogy csak egy hang utasítását követtem” – jelentette ki a Borsnak nyilatkozva Bradács Katalin. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elmérgesedett családi viszály

Mint korábban hírt adtunk róla, ő az a magyar nő, aki 2021 őszén Perugia városának közelében kegyetlenül kivégezte kétéves kisfiát. A tragédia előzménye az volt, hogy kapcsolata már a gyerek megszületése előtt megromlott korábbi párjával, Norberttel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elvették tőle a gyereket

Végül csatározásuk a magyar bíróságok előtt folyt. Egyik ismerőse jelezte, hogy a kisfiút ideiglenesen a férfinél helyezik majd el. Katalin ezt nem várta meg és vele együtt Olaszországba ment. Egy Po’ Bandino nevű településen érte a hír, hogy megtörténik az, amitől tartott.

Megállás nélkül ömlik könnye

Ekkor megölte a kis Alexet, majd a testét bevitte egy boltba. Az olasz bíróság első fokon húsz év börtönt szabott ki rá. Most a lapnak nyilatkozva azt állította: megtört, hónapok óta folyamatosan sír és csak egész nap fekszik a cellájában.

Ok nélkül szeparálták el

Kifogásolta azt is, hogy nem nézhette meg kisfia holttestét, ami nagyon fáj neki. Abban a perugiai börtönben raboskodik, amely olasz viszonylatban az egyik legkeményebbnek számít. „Három hónapja teljesen el vagyok különítve, úgy érzem, minden ok nélkül, de nem én vagyok az első, akivel ezt csinálják” – magyarázta.

Semmi kedve tévézni

Mint mondta, egy kicsi szobában van, ahol nem sok mindent lehet csinálni. Bár van egy tévéje, de semmi kedve nincsen nézni a műsorokat. „A cellába kaptam egy kicsi rezsót, a jövő héten érkezik hozzá a gázpalack, hogy tudjak magamnak főzni. A többiek ígérték, hogy majd küldenek egy kis kávét” – mesélte.

Nem állnak vele szóba

Csupán néhány ember van, akivel nagy ritkán válthat pár szót, de azon felül magányosan tölti mindennapjait. „Egy gyilkossal senki nem beszél. A ranglétra alján helyezkedik el” – érzékeltette, hogy hol áll a börtönhierarchiában. Nemrégiben egyébként megtudta, hogy ugyanabba a börtönbe beszállítottak egy másik magyart is.

Van rajta kívül még egy magyar

Egyelőre még nem beszéltek. „Én az első emeleten vagyok, ő a másodikon. Ha nem kíváncsi rám, én sem rá, pedig nem ártana, ha lenne kivel összefognom. Azt nem tudom, mit követett el, de már nem is érdekel” – tette hozzá közönyösen.

Beszámítható volt

A rendőrség a gyilkossá vált anyát hamar elkapta. Eleinte kérdéses volt a büntethetősége, ám egy háromtagú szakértői bizottság megállapította, hogy az elmezavara nem olyan súlyú, ami akadályozná őt tettei következményeinek felismerésében.

Jeleneteket rendezett a tárgyaláson

Bradács Katalin a tárgyalássorozat alatt többször is összetűzésbe került a bíróval. Jelezte, nem kíván ott maradni és balhézni kezdett. Végül kérte, hogy vigyék vissza a börtönbe, így távollétében hirdették ki ítéletét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön Bradács Katalin előállítása látható, forrás: Facebook.)