Nem tudott uralkodni az indulatain az a vásárló, aki annyira csalódott volt a lefoglalózott autóval, hogy egy kalapáccsal esett neki és majdnem egymillió forintos kárt okozott a gépjárműben

A vádlott ki is próbálta az autót

A sértett 2023 januárjában interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsett megtekintette az autót, azt kipróbálta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megállapodtak a vételárban

A felek megállapodtak a 2 700 000 forintos vételárban és a vádlott 700 euró foglalót adott az eladónak – írta az Ügyészség közleményében. – írta Totalcar.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ismét át akarta nézni az autót

Néhány nappal később a vádlott ismételten Pécsre érkezett abból a célból, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét a sértettnek kifizesse.

Kiderült, milyen műszaki állapotban van

Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.

Vissza akart lépni az üzlettől

A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót.

A szervizben aztán kirobbant vita

Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki

Kalapáccsal esett neki

A vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót.

A vádlott kérte, hívjanak rendőrt

Ez után a vádlott maga kérte a szervizben dolgozókat, hogy értesítsék a rendőrséget.

900 ezer forint kárt okozott

A férfi a rongálással 900 000 forint kárt okozott. Az elkövető cselekménye a rongálás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Bíróság elé kell állnia

A rendőrség vizsgálja az ügyet, majd rövidesen a bíróságnak adja át a dokumentumokat, akik rövidesen megkezdik a pontos feltárást.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Magyar Ügyészség