Az érdi rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéig autóztak, hogy otthonukból bilincsben vigyék el azt a két férfit, akik a gyanú szerint részt vettek egy közel 5 milliós online csalásban.

Gyanús pénzmozgások

A sztori ugyanaz volt: telefonhívás, „gyanús pénzmozgás”, töltse le az Anydesk alkalmazást, adja meg adatait. Néhány perc alatt leemeltek egy érdi asszony számlájáról 4.890.000 forintot. A pénz útjának visszafejtése két nevet dobott ki, lakcímük, tartózkodási helyük többszáz kilométerre Pest vármegyétől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszálltak a helyszínre

A földrajzi távolságot letudva, az érdi rendőrök hajnalban értek a tuzséri címekre, ahol mindkét férfit ellenállás nélkül elfogták, otthonukat átkutatták, számlakivonatokat, iratokat foglaltak le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vándorolt a pénz

A 35 éves M. Norbert a hozzá vándorolt pénzeket egy nyíregyházi bankban vette fel. Számláját a 40 éves Sz. József megbízásából nyitotta, akinek aztán az érkező, majd felvett összegeket át kellett adnia 10% jutalékért cserébe. Így került az érdi asszony kicsalt pénzének egy része M. Norberten keresztül Sz. Józsefhez.

Pénzmosással gyanúsítják őket

Sz. Józsefet és M. Norbertet pénzmosás bűntettével gyanúsították meg, szabadlábon védekezhetnek. Az Érdi Rendőrkapitányság tovább nyomoz az ügy szélesítése, a tettesek társainak azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

Lenyúlt milliárdos

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy nem könnyű a milliárdosok élete sem, hiszen rendszeresen csalók, tolvajok, kóklerek célkeresztjébe kerülhetnek. Most éppen Gattyán György szaladt be a málnásba, több tízmillió forintja bánta, hogy óvatlan volt. 

A főnöke kártyájának adatait használta

Magyarország negyedik leggazdagabb emberének az egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta. Ekkor történt a baj – tudta meg a Blikk.

Nem terheli felelősség

Nem véletlenül használta a kártya adatait a nő, volt hozzá felhatalmazása. Így a jelek szerint nem terheli őt felelősség az ügyben.

Ukrán és magyar bűnözők

A bulvárlap úgy tudja azonban, hogy éppen ennek a vásárlásnak a következményeként sikerült hozzáférnie a számlához egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak. Mintegy 50 millió forintot emeltek le a számláról.

Nyomozás indult

Az eset után feljelentést tettek, a lap úgy tudja, hogy pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, valakit őrizetbe is vettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció