Nagyszabású akciót hajtott végre a rendőrség. Több megyén átívelő, kimondottan vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére szakosodott, különböző módszereket használó bűnözői csoport tagjait kapták el. A Pest megyében, az agglomerációban levezényelt rajtaütésen mintegy 80 rendőr vett részt, 5 helyszínen. Az elfogásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Alsógatyában ténferegtek

A rendőrök már régóta figyelték a bandát, titkosszolgálati módszereket is bevetettek ellenük, az elfogás képeit látva, ahol alsógatyában ténferegnek ki a bűnözők a felfegyverzett kommandósok elé, jól látszik, hogy hatékony volt a felderítés, mert egyáltalán nem számítottak a bűnözők a rendőrökre. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Alapos felderítés

Egy 2023 nyarán indított előkészítő eljárás, majd az azt követő alapos felderítési időszak hozta a várt eredményt. A megállapítások szerint F. Tibor és B. Sándor még tavaly okoskodta ki a csapat összeállítását, majd nem sokkal később, különböző szerepkörökben társult hozzájuk J.Miklós, B. Norbert és K. Attila.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betöréses lopások

A gyanú szerint ettől az időszaktól kezdve több betöréses lopást követtek el, főként üzleteket, telephelyeket „nyomtak fel”. Ajtót rúgtak be, ablakot feszítettek, lakatot törtek, nem volt akadály, ahova csak tudtak, és amiben csak potenciális pénzszerzési lehetőséget láttak, annak alaposan előkészülve nekimentek. 

Sok hasonló betörés

A nyomozóknak, akik szorosan együttműködtek a szomszédos megyék nyomozóival feltűnt, hogy Pest megyén kívül a térségben számtalan, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény is sorakozik, így egyesítették erőiket.

80 rendőr a bevetésen

A június 20-ra időzített összehangolt műveletben több főkapitányság is részt vett, mint Bács-Kiskun, Nógrád, Heves és Pest. F. Tibor elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének a segítségét kérték. Mintegy 80 rendőr ötfelé indult, Tóalmáson, Mendén, Jászfelsőszentgyörgyön és Tápiószecsőn tettek nem várt látogatást.

Házkutatások sorozata

A tettesek elfogását követően mindannyiuk házában kutatás kezdődött. Az órákig tartó munka eredménye: mobiltelefonok, adathordozók, elemlámpák, adó-vevők, az elkövetésnél használt cipők, szerszámok, és gépkocsi is a bűnjelek közzé kerültek, vagyonvisszaszerzés gyanánt három nagy értékű autót is elszállíttattak a nyomozók.

40 millió forintos kár

Az eljárásban ezidáig hét bűncselekménnyel gyanúsították meg a résztvevőket, melyekkel mintegy 40 millió forintos kárt okoztak. A listának itt valószínűsíthetően nincs vége, a rendőrök jelenleg is összehangoltan dolgoznak rajta, hogy az tovább gyarapodjon.

Tagadnak mindent

Az 5 elfogott férfi közül négyet jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással és más bűncselekményekkel, míg társukat pénzmosással gyanúsították meg. Kihallgatásukon egyikük sem volt beszédes, aki megszólalt az is csak tagadott. A rendőrök kezében lévő bizonyítékokkal szemben azonban esélyük sem volt, mindenki őrizetbe, majd letartóztatásba került. A büntetőeljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának munkatársai folytatják le velük szemben. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt az elfogásról készült rendőrségi videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból