Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki a fürdőkádban fojtotta meg idős, mozgáskorlátozott édesapját. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Megfojtotta

Még belegondolni is szörnyű, mit művelt a saját édesapjával egy férfi: a fürdőkádba fektetve egyik kezével száját és orrát befogta, másik kezével a nyakát addig szorította, amíg az apja megfulladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Romlott az egészsége

Az egyedül élő idős ember egészségi állapota 2016-tól folyamatosan romlott, 2021 februárjára önellátásra képtelenné vált, ellátásra szorult – a Miskolci Törvényszékre hivatkozva a Borsod vármegyei napilap hírportálja, a boon.hu írta meg az esetet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Együtt éltek

Rossz egészségügyi állapota miatt az idős férfit magához vette a fia, aki élettársával és annak gyermekével lakott egy kétszobás lakásban.

Italoztak

2021 márciusában a fiú édesapját kerekesszékkel eltolta a gyógyszertárba, majd hazafelé tartva összetalálkoztak több ismerősükkel, akiket meghívtak italozni. A vendégek távozása után a fiú kettesben maradt apjával.

Megfojtotta

Az ittas férfi levetkőztette az idős férfit, akit először az arcán és orrán bántalmazott, majd a fürdőkádba fektetve egyik kezével a száját és orrát befogta, másik kezével pedig a nyakát addig szorította, amíg az megfulladt.

Életfogytig tartó börtön

A törvényszék különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a férfit azzal, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. Az ügyészség tudomásul vette az érdemi határozatot.

Többszörösen büntetett

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azonban – másodfokú ügyészségként – az ítélet helybenhagyását indítványozta a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nincs ok az enyhítésre

Álláspontjuk szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A többszörösen büntetett előéletű vádlott minden méltányolható indok nélkül, önhibából eredő ittas állapotban valósította meg az egészségi állapota miatt védekezésre képtelen édesapja sérelmére a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt. Az enyhítésre nincs törvényes indok, ezért az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Kiemelt kép: illusztráció