Magánnyomozót is foglalkoztatott az Elmű Kozso, áramlopási ügyében! A volt zsarut, H. T.-t szerdán a bíróságon is meghallgatták. Négy éve Kozso egyik volt alkalmazottja és barátja tett feljelentést, majd áramlopás ügyében indult eljárás a zenész ellen.

„Mivel kiemelt közszereplőről van szó, rendőri múltam miatt küldtek oda kezelni a helyzetet, ha valamilyen incidens lenne. De nem volt, viszont többször el kellett magyarázni Kozsónak, miért vagyunk ott. Felfogta, de úgy viselkedett, mint valami szellemi fogyatékos. Rappelt nekünk, majd elmondta, hogy ő többször meghalt már” – mondta a bíróságon a magánnyomozó.

A vádirat szerint a teaházban 1,7 millió forint értékben loptak áramot, a kárt a mai napig nem térítették meg, így a tartozás azóta egy követeléskezelő cég hatáskörébe került. A bíróságon tanúként meghallgatott egykori alkalmazott, T. K. állítja, Kozso mindenen spórolni akart, neki pedig tilos volt beengednie a szórakozóhelyre a közművek embereit – írja a Blikk.

„Főpincér és üzletvezető voltam Kozsónál három hónapig. Nem volt hajlandó egy 50 ezer forintos nyomtatót sem venni. A mérőórák ügyét Kozso kezelte, minket soha nem engedett oda, ahogy mi sem engedhettünk oda senkit. Kellett lennie áramfogyasztásnak, mert rengeteg díszkivilágítás volt, négy-öt hűtő, hét-nyolc forraló üzemelt” – mondta a bíróságon a főpincér.

A korábbi alkalmazott a bíróság előtt állította, a teázó fűtése is okozott galibát, amely az egész háznak kellemetlenséget jelentett.

„A teaház első szintjén voltak a fűtéscsövek, de Kozso nem engedte be a gázművek embereit sem, ezért a házban napokig nem volt fűtés azon a télen. Később beengedtem a gázszolgáltató ellenőreit, akik leszerelték a mérőórát. Ezen pattant ki közöttünk Kozsóval a végső vita, amit követően eljöttem a teázóból. Az utódom pedig feljelentette őt”

Vizsgálják a bejelentést

Évi hatezer szabálytalan áramvételezési ügyben vizsgálódik az Elmű, a gyanút névtelenül is be lehet jelenteni. A perben tanúskodó mérésügyi technikus a bíróságon elmondta, a szolgáltatóhoz hetekkel korábban érkezett lakossági bejelentés alapján vonultak ki Kozso egykori teaházához.

„Azért szerelték le és vizsgálták be a fogyasztásmérőt, mert ránézésre is hamis volt a rajta lévő plomba, a hivatalosan felszerelt 3 darab 25 amperes kismegszakítót pedig 50-esekre cserélte valaki, hogy bírja a hálózat a sok fogyasztást” – mondta a szakember.

Lagzi Lajcsi is áromlopási ügybe keveredett

Évek óta húzódik Galambos Lajos ügye. A mulatóst közműlopással gyanúsítják. Feleségével együtt előzetes letartóztatásban is volt.

A legfőbb vádpont ellene az, hogy kétmil­liárd forintnál is drágábbra becsült mocsai villájának közműellátását szabálytalan vételezéssel, vagyis lopással oldotta meg.

A vizet, gázt és villanyt az ingatlanba bejelentett cégek nevére köttette be, majd a mérőórák megkerülésével illegális csatlakozásokat építtetett ki. Ugyanezt elkövették tatai, érdi és táti apartmanházakban is.

Ezzel a nyomozó hatóság szerint legalább 30 millió forint értékű elektromos áramot, 16 millió forint értékű vizet és 4,7 millió forint értékű gázt tulajdonítottak el. Nem mellesleg az áramszolgáltató ellenőreinek megvesztegetésével is megvádolták.

Kiemelt kép: Kozsó  – Forrás: Facebook