A 31 éves Brigitta folyamatos terrorban él volt párja miatt. Holott Brigitta az elmúlt másfél év alatt ötször költözött, a férfi, R. mindig megtalálta őt, és a mai napig zaklatja őt telefonon is, sőt álprofilokat hoz létre a nő régi fotóit felhasználva, és lejáratja őt az interneten.

Brigi 2 éve ismerkedett meg a férfival egy társkereső oldalon, nem sokkal miután korábbi párja elhunyt. Ez a férfi azonban nagyon kedves és együttérző volt vele. Azonban hamar kiderült, hogy a férfi börtönviselt, viszont áldozatnak állította be magát, mondván, hogy ő nem tett soha semmi rosszat, csak belekeveredett ügyekbe, Brigitta pedig hitt neki – írja a Ripost.

“Néhány hétig minden csodálatos volt. Aztán egyre erőszakosabb lett. Megvert, de aztán bocsánatot kért és bánta. Amikor már annyira megvert, hogy aludni se tudtam a fájdalomtól, szabadulni akartam tőle, de nem tudtam. Elvitte a kulcsomat, bezárt a lakásba” – mesélte Brigitta a lapnak.

Brigitta ekkor megijedt, és szakítani szeretett volna, azonban félt. R. ezután bedrogozta őt, egy korláthoz kikötözte, és eltörte a karját.

Ezután megint visszavett a stílusából és megígérte Brigittának, hogy soha többet nem bántja őt, ő pedig hitt neki, és megbocsájtott. Azonban kis idő múlva ismét durvult a helyzet. A férfi már kényszerítette őt az együttlétekre, amiket videóra is vett. Ezeken a videókon Brigitta sírva könyörög, hogy hagyja békén.

Végül Brigitta feljelentette a férfit, akit el is vittek a rendőrök. Ezután rögtön elhagyta az albérletet, azonban a férfit pár hónap múlva kiengedték, és rátalált. Brigitta elmondta, hogy a jelenlegi lakása már az ötödik azóta, amióta eljött a férfitól, de mindig megtalálja őt, folyton zaklatja telefonon is és álprofilokat hoz létre a nevében.

“Több álprofilt is létrehozott a Facebook-on, rólam tölt fel képeket, mintha én kezelném azokat. A nevemben állította, hogy kínozom a macskáimat, feltöltött egy képet, hogy ragyás lettem. A képen egy cigicsikk nyoma látszik, amit ő nyomott el a karomon. Én nem bántottam soha a cicáimat, ő viszont igen, amíg vele éltem” – mesélte.

A macskakínzás híre persze nagy port kavart az interneten, Brigitta több fenyegetést is kapott, és felkereste őt a Sportolók az Állatkínzók Ellen csapata is. Azonban amikor Brigitta elmondta nekik az igazságot, eldöntötték, hogy segítenek neki. Folyamatosan tartják vele a kapcsolatot, és ellenőrzik, hogy minden rendben van-e.

“Bebizonyosodott, hogy Briginek semmi köze ahhoz a sok mocsoksághoz, amit a nevében posztolnak. Egyszer épp nála voltam, amikor R. hívta. Átvettem a telefont, és kértem, hogy hagyja békén a lányt, mire engem is megfenyegetett” – mondta a társaság egyik tagja.

Brigitta nagyon el van keseredve, kétségbeesett, és nem tudja, vége lesz-e ennek valamikor. Sokan – köztük egy ügyvéd is – tanácsolták neki, hogy ne foglalkozzon a férfival, mert bosszút állhat, ő azonban úgy érzi, hogy amíg R. szabadlábon van, addig nem fogja őt békén hagyni.

A Ripost felkereste a rendőrséget is, és kiderült, hogy a férfi ellen súlyos testi sértéssel megvalósított kapcsolati erőszak bűntett gyanúja miatt nyomoznak. Az eljárás jelenleg folyamatban van, R. szabadlábon védekezik.

“2019. szeptember 27-én érkezett feljelentés a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságára ebben az ügyben. A rendőrkapitányság kapcsolati erőszak bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozóhatóság egy férfit súlyos testi sértéssel megvalósított kapcsolati erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. A nyomozók a férfit a fenti bűncselekményen túl személyes adattal visszaéléssel, valamint becsületsértéssel is meggyanúsították. A gyanúsított szabadlábon védekezik, az eljárás jelenleg is folyamatban van” – írta válaszában a rendőrség.

Kiemelt kép: illusztráció