Ha egy költöztetés Budapest területén történik, akkor erre ma már találhatunk kiváló cégeket. De olyat még sajnos keveset, akik akár raktározást is vállalnak. De szerencsére ilyet is találni a piacon. De mégis mikor lehet szükségünk egy ilyen kettős szolgáltatásra? Nézzük!

Költöztetés Budapesten? Csak profikkal!

Amikor egy költöztetés Budapest valamelyik belső kerületében történik, akkor mindenképp érdemes profi költöztetővel végeztetni a munkát.

Mivel sajnos még mindig sok az úgynevezett hiéna, akik csak minél több pénzt szeretnének belőlünk – akár tisztességtelenül is – kicsikarni, ezért óvatosnak kell lennünk. Nem szabad hagynunk magunkat átverni, figyelnünk kell a részletekre is! Ilyen például az is, hogy csakis olyan költöztető céggel álljunk szóba, aki írásban ad árajánlatot. Ennek hiányában ugyanis nem lenne mire hivatkoznunk, ha közben többet szeretnének tőlünk elkérni valami mondvacsinált okra hivatkozva.

Ha sikerül megtalálni a megfelelő költöztető partnert a feladatra, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben lesznek a bútoraink. De mi van akkor, ha nem csak A-ból B-be kell elszállítani valamit, hanem szükségünk van átmeneti tárolásra is? Lássuk!

Mikor lehet szükségünk raktározásra is?

Vannak olyan esetek, amikor nem elég egy költöztetés, de a bútoraink átmeneti tárolására is szükség lehet. Ekkor két lehetőségünk van. Vagy keresünk egy raktározással foglalkozó céget is, vagy olyan költöztetővel szerződünk, aki egyúttal a raktározásban is segítségünkre lehet.

Szükségünk lehet erre például akkor, ha átmenetileg külföldre költözünk. Hogy ez saját döntésünk, vagy céges kiküldetés, az most mindegy is. A lényeg, hogy hosszú hónapokig nem leszünk itthon, és ha eddig például albérletben laktunk, akkor azt természetesen felesleges lenne fizetni. Ha céges kiküldetésről van szó, és eddig ők fizették a bérleti díjat, akkor nem valószínű, hogy átmenetileg párhuzamosan fogják fizetni a külföldi és a belföldi lakásunkat is.

De nem csak ilyenkor jön jól egy biztonságos raktározási lehetőség. Akkor is, ha például felújítunk, és addig máshol, például a szüleinknél lakunk átmenetileg. Ez lehet csak 1-2 hét, de akár 1-2 hónap is. Ez idő alatt a bútoraink csak útban lennének, lassítanák a felújítást, főleg ha egy komolyabb, mindenre kiterjedő munkáról van szó. Így ilyenkor is mindenképp érdemes raktározásban gondolkozni.

Ugyanilyen eset lehet az is, ha pl. albérletet váltunk, de az újba csak egy hónap múlva tudunk beköltözni, míg a régiből már ki kell költözzünk. Ilyenkor is egy raktárak kell találjunk a holminknak.

Milyen raktárat érdemes keresni?

Olyat, ami nem nedvesedik, látszik hogy törődnek vele. Lehetőleg legyen fűtött, ami további gátat szab a nedvesedésnek. Nem árt az sem, ha földszinti tárolásra van lehetőség, és nem kell az emeletre felcipelni, majd onnan lehozni a bútorainkat. Még akkor sem, ha van teherlift. És persze az is fontos, hogy előzetes egyeztetés alapján bármikor be- illetve ki lehet pakolni.

Egy mindezeknek megfelelő raktár tökéletes választás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.