Több karambol is miatt is kellett a tűzoltóknak vonulniuk, voltak, akiket a tűzoltóknak kellett kiszedniük.

Rossz látási viszonyok

Hétfő reggel országszerte ködfoltok képződtek, így egyes területeken kifejezetten rosszak a látási viszonyok, ami lassítja a haladást- olvasható a Blikk összeállításában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az M7-es sem úszta meg

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a 13-as főúton, Nagyigmánd határában. A Kocsra vezető út kereszteződésénél, a 15-ös km közelében, félpályás lezárás mellett kezdődött el a helyszínelés. Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Zalakomár térségében, a 197-es km-nél, egy műszaki hibás autóbusz foglalta el leállósávot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több megyében leült a köd

Országszerte csapadékmentes az idő, viszont ködfoltok képződtek, amely lassítja a közlekedést a Dunántúlon, a Balaton vonalától északra, valamint Pest és Nógrád vármegye területén, illetve Eger, Cegléd, Jászberény, Tiszafüred, Polgári, továbbá Szeged és Berettyóújfalu térségében.

Vas megye a legrosszabb

Többnyire jó látási viszonyok mellett lehet autózni, viszont a köddel érintett területeken 100-300 méter között változik a belátható út hossza. A legrosszabb látási viszonyok a Kisalföld tájain, valamint Vas vármegye északi területén vannak, ott 100 méter alá is csökkenhet a látótávolság.

Az északi részen nedvesek az útvonalok

Az Útinform adatai alapján a gyorsforgalmi, valamint a fő- és alsóbbrendű utak burkolata az ország északi felében többnyire nedves, sónedves, míg az ország déli felében jellemzően száraz az utak felülete.

Nekicsapódott

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 8-as főút Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszán hajnalban, Veszprém közelében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely akadályozza a forgalmat. Az út Veszprém felé vezető oldalán a kettőből csak egy sávon haladnak a járművek.

Az autóba szorultak

Szintén kedd hajnalban villanyoszlopnak ütközött és kidöntötte azt egy személyautó Pilisen, a Kossuth Lajos úton, azaz a 4-es főúton, a Petőfi Sándor utcai kereszteződésnél. Két ember a járműbe szorult. Őket feszítővágóval és kéziszerszámokkal szabadították ki, majd kiemelték a műszaki mentést végző monori és fővárosi hivatásos tűzoltók.

Karambol Komárom-Esztergom megyében

Összeütközött két személyautó az Oroszlány és Kecskéd közötti, 8155-ös úton. A műszaki mentést végző oroszlányi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínre érkeztek az oroszlányi önkéntes tűzoltók és a mentők is. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a helyszínelés idejére.

Hűtőfolyadék folyt az útra

Karambolozott két személyautó Pécsen, a Szántó Kovács János utca és a Nendtvich Andor út találkozásánál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. A balesetnél, ahol hűtőfolyadék folyt és törmelék szóródott az úttestre, forgalmi akadályra lehet számítani.

Még egy karambol

Két személyautó karambolozott az 54-es főút 69-70-es kilométere között, a Bács-Kiskun megyei Császártöltés térségében, a Kecel felé vezető szakaszon. Az ütközés következtében mindkét jármű árokba hajtott. A keceli önkormányzati tűzoltók áramtalanítják az autókat, munkájukat a császártöltési önkéntes tűzoltók segítik. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az érintett szakaszon az utat a mentés idejére lezárták.

Szabolcs vármegyében is ütközés volt

Két személyautó karambolozott a 41-es főút 34-es kilométerénél, Rohodnál, a 49-es főút csomópontjánál. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Mohai Balázs.)