A Pest megyében lévő Dunakeszi állatvédőket hívták a 2-es főút mentén lévő illegális hulladéklerakóhoz, azt követően, hogy öt kiskutyát találtak a helyiek. Az állatvédőket a helyszínre érve sokkolta a látvány.

Állati maradványok

Illegálisan lerakott állati maradványok, és hegyekben álló szemétkupacok borítanak egy körülbelül két kilométer hosszú erdősávot a Pest megyei Sződ és Csörög között. A 2-es főút közvetlen közelében lévő lerakóra állatvédők figyeltek fel a múlt héten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már évek óta probléma

A hulladékvadász.hu portálhoz azonban már évekkel ezelőtt érkeztek jelzések az illegális telep miatt. A környezetvédők szerint a hatóságok is tudnak a problémáról.

FRISS! Vitray Tamás a csúnya karambolja után: nem fontolgatom, hogy ne vezetnék többet

Sokkot kaptak az állatvédők

Az RTL Klub riportja szerint a helyi környezetvédők előtt már régóta ismert a probléma. Ide hívták most egy önkéntes Dunakeszin működő alapítvány munkatársait azt követően, hogy öt kiskutyát találtak ott. Az állatvédők a helyszínre érve azonban kis híján sokkot kaptak, ugyanis ott egészen friss állati maradványokra is bukkantak, ami azt is jelenti, hogy a telep valószínűleg dögtelepként is funkcionált.

Szemet hunynak a hatóságok

A hulladekvadasz.hu portál munkatársai már 2017-ben kaptak jelzést az illegális hulladéklerakóról, azonban mivel a terület három község, Sződ, Sződliget és Csörög határán fekszik nehéz megmondani, hogy közigazgatásilag hova is tartozik. Éppen ezét a helyi hatóságok folyamatosan szemet hunynak a környezetszennyezés felett.

Ez is érdekelhet: Rájuk sötétedett és nem találták a kiutat – Így mentették meg a Bakonyban rekedt túrázókat a rendőrök

Ezt mondják a civilek

A civil környezetvédők úgy vélik, az önkéntes takarítás sem egyszerű az ilyen esetben, ha pedig mégis sikerül célt érni, gyakran nem is kell sok idő, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba, azaz, hogy elhagyott terület újra ne más legyen, mint egy szemétdomb.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: RTL Klub riport, videó részlet