A gyanú szerint több személy részére, közöttük fiatalkorúnak is értékesített kábítószert az a férfi, akit elfogtak a bátonyterenyei nyomozók. 

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság kétrendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett, és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 35 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A nyomozók 2020. július 28-án tartottak kutatást egy bátonyterenyei ingatlanban. A férfi a nyomozási cselekmény megkezdése előtt az ingatlan ablakán keresztül, alufóliába csomagolt, fehér színű port dobott ki, amelyen a végrehajtott gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést mutatott.   

A bátonyterenyei rendőrök a széleskörű adatgyűjtés és a beszerzett információk alapján megállapították, hogy a gyanúsított mátraverebélyi ingatlanjában 2020. szeptember 2-án, valamint azt megelőzően, különböző személyeknek – közöttük egy fiatalkorú részére is – több alkalommal értékesített kábítószert.

A hatóság tagjai kutatást tartottak a férfi lakásán, amelynek során barnás színű növényi törmeléket, sárgás, valamint fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le.

A növényi törmeléken végrehajtott gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületébe előállított 35 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Kiemelt kép: Police