Kisteherautónak ütközött egy személyautó kedd délelőtt Budapest I. kerületében, az Attila úton. Egy harmadik jármű is összetört a karambolban. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Nem egyértelmű a felelős

Egy fehér színű, zöldséget szállító Fiat Ducato furgon a Budai Vár lábánál húzódó Attila úton, a Mikó utca felől az Alagút utca felé haladt. A fiatal sofőr elmondása szerint a külső sávban ment, amikor a belső sávból egy kék színű autó bevágott elé.

Inkább fékezni kellett volna

A fiatalember nem akarta, hogy az összes szállított áru felboruljon a raktérben, ezért nem fékezett erősen, ehelyett balra, a belső sávba rántotta a kormányt. Csakhogy arra már nem maradt ideje, hogy meggyőződjön róla, ott érkezik-e másik jármű.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mellette volt egy autó

Egy középkorú férfi a feleségével egy Citroën C4-gyél pont mellette volt. A Fiat meglökte a Citroën jobb oldalát, amely ettől irányíthatatlanná vált, áttért az Alagút felől jövő belső sávba, majd ott a szemből érkező Ford Focus kombinak csapódott, amelyet egy szintén középkorú férfi vezetett.

A furgon

Keresztben

Az ütközés hatására a Ford is átcsúszott a szembejövő oldalra, egészen a külső sávig, a Citroën pedig keresztbe fordulva elzárta a belső sávokat.

Jól jött a biztonsági öv

Mindenki használta a biztonsági övét, saját erőből ki is tudtak szállni a roncsokból, senkinek sem esett sérüléses baja.

Ezek a roncstelepre valók

A Citroën és a Ford bal oldala csúnyán összetört, kirobbantak a légzsákok, mindkét autó mozgásképtelenné vált, a Citroën bal első futóműve kiszakadt.

Daruval is dolgoztak

A fővárosi hivatásos tűzoltók darus autómentőjük segítségével a Fordot a parkolóba emelték. A furgon sofőrje elismerte, hogy ő okozta a balesetet, viszont az állítólagos elé bevágó autó viszont elhajtott a helyszínről.

A kombi

Órákig tartó útlezárás

A helyszínelés és műszaki mentés időtartama alatt az Alagút és a Mikó utca között az Attila utat teljes szélességében lezárták, emiatt az 5-ös jelzesű busz mintegy két órán keresztül terelve, a Krisztina körúton közlekedett, a Pasaréti tér felé kimaradt az Alagút nevű megállója. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!