A miskolci rendőrök keresik azt a férfit, aki autójával elütött egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Délután ütötte el

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 24-én 16 óra 50 perc körül egy férfi közlekedett – bordó színű, Renault Thalia típusú – autójával a Miskolc, Szent István úton, ahol a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy az úttesten átkelni szándékozó nőt (aki könnyebben megsérült), majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresik a gázoló férfit

Az autót vezető férfi 50-60 év körüli, haja rövid, ősz, fülei elállók, lábszárai „O” alakban görbültek. Fekete bőr vagy bőrutánzatú dzsekit, sötétkék pulóvert, sötétkék munkásnadrágot (a combnál és a zsebeknél fényvisszaverő csíkokkal ellátva) és világoskék cipőt viselt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ha tudsz valamit róla

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ügyben szereplő férfi kilétével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó szám.

Tragédia a Wekerletelepen

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, november 25-én, Budapesten, a 19. kerületben egy autó elgázolt egy nőt, aki éppen a kutyáját sétáltatta. A szemtanúk beszámolója szerint egy fekete elektromos autó, feltehetően egy Volvo, nagy sebességgel, indexelés nélkül kanyarodott be az egyik utcába, ekkor történt a baleset.

Ebben az esetben is elhajtott a gázoló

A gázolás Wekerletelepen, a 30-as sebességkorlátozás alatt álló helyen történt. A kutyáját sétáltató nő az úttest egyik oldaláról átrepült a másikra, A nő nagyon súlyosan megsérült, a gázoló pedig megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A járókelők rohantak segíteni

„A gimnázium két, az épület előtt álló laboránsa, valamint a játszótéren dolgozó Közpark munkatársai rohantak azonnal segíteni. A laboráns lányok megfogták és próbálták megnyugtatni a sokkos állapotban lévő kiskutyát, a Közparkos fiúk azonnal hívták a mentőket és a kiérkezésükig a náluk lévő ponyvával takarták a hölgyet a bámészkodók elől” – írta az egyik szemtanú a Facebookon.

Nem volt nála igazolvány

A szemtanú beszámolója szerint a mentősök sokáig küzdöttek az úttesten a sérülttel, hogy szállítható állapotba hozzák.  A hölgynél nem volt igazolvány, ezért a személyazonosságát sem tudták. Közben a helyszínre értek a Segítő Angyalok, akiknek a kutya chipjén keresztül sikerült beazonosítani a sérült hölgyet.

Fejsérülései voltak Évának

„Szörnyű állapotban volt édesanyám, amikor bekerült a kórházba. Súlyos fejsérüléseket szenvedett. Ugyan megpróbáltak mindent megtenni érte, de már megműteni sem lehetett. Mindenki lépett már túl a megengedett sebességen, de számomra ez gyilkosság volt” – mondta a Blikknek az áldozat fia.

Képtelenség feldolgozni

Patrik, az áldozat fia Londonban él. A történtek után azonnal hazautazott. „Képtelenség ezt feldolgozni, borzalmasan vagyunk. Az egész családunk életét tönkretette a gázoló”.

El tudtak búcsúzni

Amikor a családja bement a kórházba, Éva már nem volt magánál, már csak a gépek tartották életben. Még el tudtak tőle búcsúzni. A fia azt szeretné, ha másokkal nem fordulhatna elő hasonló, hogy senkinek nem kelljen ilyen értelmetlen ügy miatt gyászolnia az édesanyját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu