Elszökött egy kenguru egy ajkai házból. A tulajdonosnak volt engedélye az állat tartásához, de véletlenül mégis sikerült meglógnia az erszényesnek. A helyi rendőrök eredtek utána, szerencsére az látnak nem lett baja. Legutóbb Móron, egy bika nyomott agyon egy elszökött kengurut.

Rendőrök kergették

Egy Bennett-kengurut kergettek kedden a Veszprém vármegyei rendőrök, miután az állat megszökött egy magánháztól, olvasható a Veol hírportál cikkében, illetve Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnökének Facebook-bejegyzésében. A kenguru gazdája rendelkezett a tartásához szükséges engedélyekkel és a tartási körülményeket is rendben találták.

Ausztráliából a Bakonyba

A keresés kora délelőtti órákban zajlott, mielőtt sikerült befogni az elkóborolt kengurut, majd épségben visszaadták a gazdájának. Ez a faj eredetileg Tasmániában és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és bozótos területeken fordul elő, Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában viszont betelepített populációja található, a Wikipédia szócikke szerint.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több kenguruszökés is történt Magyarországon

Mivel nem védett fajról van szó, számos példánya Magyarországon is megtalálható, amit az is bizonyít, hogy 2022-ben a csepeli rendőrök 5-6 kilométeren át tartó üldözés végén fogtak be egyet, majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították, tavaly nyáron a 18. kerületből szökött meg egy másik, amelyet szintén sikerült elkapni, ugyanakkor a 2023. augusztusban Mórról megszökött, Jack nevű egyed elpusztult, miután egy bika egy kerítésnek nyomta. Ide kapcsolódik: „Ugrott egyet, rám nézett és eldőlt” – Bikák végeztek a Mórról eltűnt kis kenguruval, feljelentést tesz Jack gazdája

Kiemelt kép: illusztráció