Meghalt az az újszülött, akinek édesanyja autójával árokba hajtott, majd egy fának csapódott szerdán Kecskeméten. A terhes nő a helyszínen meghalt, a mentők császármetszést végeztek nála, a gyermek életét akkor még nem tudták megmenteni.

Baleset Kecskeméten

Árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó Kecskeméten, helvéciai úton, az M5-os autópálya-felüljáró és a Gábor Dénes utca között 2023. november 22-én, szerdán délelőtt. A balesetnél a kecskeméti hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a gépkocsit, és segédkezett a mentők munkájában. Mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hősies küzdelem a helyszínen

A mentők hősies küzdelmet folytattak egy csecsemő életéért, a baleset áldozata ugyanis várandós volt. A baleset után a kismama nem mutatott életjeleket, egy, a helyszínen tartózkodó egészségügyi dolgozó kezdte meg az újraélesztését. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Császármetszést végeztek

A küzdelem sajnos nem vezetett eredményre, ezért az idő közben a két mentőhelikopterrel és két mentőautóval a helyszínre érkező mentőknek, illetve a szintén riasztott koraszülöttmentőknek azonnali döntést kellett hozniuk: helyszíni császármetszést végeztek. 

Koraszülött mentő is érkezett a babához

Baleset Kecskemétnél, a halott anya hasából kiemelték a babát – Fotó: MTI/Donka ferenc

Életben maradt a csecsemő

A császármetszés sikeres volt. A csecsemőt is újra kellett éleszteni a helyszínen. Az emberfeletti küzdelemnek köszönhetően végül a csecsemőt stabil keringéssel szállították kórházba. A keol.hu azt írja, a helyszínelés során kiderült, hogy a biztonsági öv a nő mögött volt bekötve. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit

Örültek a mentők

Az RTL úgy tudja, csütörtökön meghalt a koraszülött csecsemő. A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat szerda este még örömmel tudatta a hírt, mint írták, gyakorlott csapatuk egy szerencsés véletlennek köszönhetően egy neonatológiai képzésben résztvevő veszprémi kollégával is kiegészült, így a lehető legoptimálisabb feltételek teljesülhettek a koraszülöttek újraélesztésének speciális kihívásaira.

33. hétre született

„Hosszas küzdelem után sikerült a 33. hétre 1700 grammal született baba szívét elindítani, a keringést helyreállítani, a hiányzó légzést lélegeztetőgéppel pótolni és a koraszülöttet szállítható állapotba hozni. A szállítás ezután a kritikus kórélettani helyzet ellenére is sikerrel járt” – írták.

Meghalt a csecsemő

Az RTL Híradó csütörtökön több forrásból is úgy értesült, hogy a kisbaba meghalt. Hivatalos megerősítést az eljáró hatóságoktól nem kapott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Donka Ferenc