A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei községben hatalmas összefogás indult egy helyi mentősért, aki jelenleg súlyos állapotban fekszik kórházban. A helyiek egyemberként imádkoznak Agócs Józsefért.

Összefogott a település

Agócs Józsefet mindenki ismeri  a községben, nem is csoda, hiszen rengeteg ember lehet neki hálás. A község polgármestere Szabóné Csizmadia Judit azonnal a kezébe vette az ügyet és jótékonysági kezdeményezést indított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Strok-ot kapott

„Bizonyára sokunk előtt ismert az a sajnálatos tény, hogy a településünkön élő Agócs József mentős, 2024.02.07.-én strok-ot kapott. Józsi 33 éven át segített a bajba jutott embereken… Sajnos állapota súlyos, hiszen jobb oldala teljesen lebénult. Orvosai sem tudják a gyógyulás idejét megállapítani” – mondta a polgármester a Borsnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Misét is tartanak

Ez a helyzet súlyos anyagi és lelki terhet ró a családra, ezért február 24-re gyűjtést szervezett a családnak. ”Szeretném kezdeményezni 2024.02.24.-én 16 órakor szombaton, Ároktő, Petőfi utca 28. szám alatt, a lakásuk előtt összegyűlve, egy csendes sétával egyként összefogva, bízva az Ő gyógyulásában, a Római Katolikus templomig sétálnánk, majd Eperjes István plébános misét tartanak” – mondta a település vezetője.  

Pénzt is gyűjtenek

Rengeteg ember imádkozik a családapáért, reménykednek abban, hogy minden rendben lesz és meg fog gyógyulni. „A mise alatt befolyt perselypénzt átadnánk a család részére. Kérek minden jószándékú embert legyen részese ennek a kezdeményezésnek!”

Nem tudta megmenteni a fiút

„Józsi volt az egyik ember, aki küzdött a fiamért, sikertelenül sajnos, de nagyon nehezen adta fel és fogadta el, hogy nem tud már segíteni. A családban megmaradt, ahogy kisétált a konyhából, ránézett a fiamra és annyit mondott „Jaj, nagyfiú, mit csináltál…”. Kívánom neki, hogy gyógyuljon meg hamar. Imádkozunk érte” – mesélte el egy megtört édesanya, aki szintén a lelkén viseli a mentős sorsát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció