Jogerősen felmentette ma a Fővárosi Ítélőtábla azt a nőt, aki az ismert énekes, L. L. Junior hároméves kisfiának a kezét fogta a három és fél évvel ezelőtti, Füredi úti tragédiát megelőzően. A táblabíróságot is megrendítette az eset, de az ítélet szerint nem követett el bűncselekményt az édesanya barátnője.

Táblabíróság előtt az ügy

P. Carmen Olíviát bűncselekmény hiánya miatt mentette fel tavaly szeptemberben a Fővárosi Törvényszék, de az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett, így az ügy a táblabíróság elé került. A nő élt a távolmaradás jogával, nem jelent meg a mai tárgyaláson, ahogy Dávid szülei, L. L. Junior és Hopp Csilla sem. Eljött viszont egy egyetemista osztály, amely érdeklődve figyelte az eseményeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tragédia Zuglóban

A Kékvillogó.hu is írt arról korábban, hogy a zenész kisfia 2019. augusztus 31-én hunyt el, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és halálra gázolta őt egy szabályosan közlekedő autó. A vádirat szerint a hároméves kisfiú és az édesanyja egy gyerekrendezvényre tartottak egy nagyobb társasággal, amikor a borzalmas baleset történt. A kisfiú nem az anya, hanem annak barátnője, P. Carmen Olíviának a szoros felügyelete mellett közlekedett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pirosra váltott a lámpa

Amikor a kereszteződéshez értek, a lámpa pont pirosra váltott, de a társaság egy része – mások mellett a kisfiú bátyja is – már áthaladt a zebrán. A hároméves kisfiú az idősebb testvérét követve lelépett a zebrára, de elsőre a mellette álló nő még vissza tudta őt húzni, és rá is szólt, hogy nem szabad tovább menni.

Kiszaladt az úttestre

Ezt követően a barátnő megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére pár másodperc múlva ismét kiszaladt az úttestre, és ott elütötte egy szabályosan közlekedő autós. Az ügyész szerint azért következett be a tragédia, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra. 

Nem ismerte el a bűnösségét

Hopp Csilla barátnője nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során. Azt mondta, hogy amikor korábban egy zebrához értek, akkor még az anya fogta a kisfiú kezét, és ő abban a tudatban volt, hogy továbbra is ő vigyáz rá. Állítása szerint még mondta is Csillának, hogy fogja meg a kisfia kezét, és ő ezt meg is tette. Elmondása szerint már az úttest közepén volt a gyerek, amikor ő észrevette, ezért esélye sem volt arra, hogy visszahúzza.

Elkerülhető lett volna

Az ügyész a mai perbeszédében nem értett egyet az elsőfokú bíróság azon megállapításával, miszerint a vádlott mindent megtett, és kellő gondossággal járt el, hiszen fogta a gyerek kezét. Szerinte elkerülhető lett volna a tragédia, ha erősebben teszi ezt, vagy ölbe veszi a gyereket.

Nem minden kézfogás ugyanolyan

„Valóban minden kézfogás ugyanolyan? Tényleg mindegy, hogy milyen erővel fogjuk a gyerek kezét? Én úgy gondolom, hogy ez nem így van. Egy gyerek kézfogása akkor biztonságos, ha azt olyan erővel tesszük, hogy nem tudja egy mozdulattal kihúzni” – mondta az ügyész hozzátéve, hogy a kisfiú halála okozati összefüggésben áll a vádlott cselekményével, ezért felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte gondatlan emberölés miatt.

Erkölcsi és kegyeleti okok

Borbély Zoltán, az áldozat jogi képviselője szintén P. Carmen Olívia bűnösségének kimondását kérte gondatlan emberölésben, hozzátéve: erkölcsi és kegyeleti okok miatt nem tettek panaszt azért, hogy az ügyészség a kisfiú édesanyja ellen nem emelt vádat – írta tudósításában a 24.hu.

Felmentették a nőt

P. Carmen Olívia védője teljes mértékben egyetértett az elsőfokú bíróság ítéletével, és a büntetés helybenhagyását kérte. A táblabíróság Ujvári Ákos vezette tanácsa alaptalannak találta a fellebbezéseket, és helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely bűncselekmény hiánya miatt felmentette a nőt. A tanácselnök szerint őket is megrendítette az eset, ugyanakkor a terhelt felelőssége nem volt megállapítható. A vádlottnak nem volt tapasztalata a gyerekekkel kapcsolatban, a baleset idején nem volt gyermeke. Esetében nem volt megállapítható felelősség, mert az akkori élettapasztalatának megfelelő gondossággal járt el, és fogta a kisfiú kezét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív, RTL