Három megyében – Borsod-Abaúj-Zemplénben, Jász-Nagykun-Szolnokban és Hajdú-Biharban – a nagy mennyiségű esővíz okozta viharkárok miatt sok munkájuk volt a tűzoltóknak.

Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott Mezőkövesden. A város egyik idősotthonába is betört az esővíz, és több lakóházban elöntötte a pincéket.

Forró községben a Devecseri-patak átbukott a gáton és elöntött egy telephelyet. Estig húsznál is több bejelentés érkezett a városból viharkárokról a megyei műveletirányítási központba- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Karcagot péntek kora este érte el az intenzív felhőszakadás. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett, a vízelvezető csatornák megteltek. A megyei műveletirányítási központba több tucat bejelentés érkezett. A tűzoltók a városgazdálkodási cég szakembereivel közösen végzik a csapadékvíz elvezetését a városból.

Debrecenben az eső mellett az erős szél is károkat okozott. Fa dőlt az úttestre, és több helyen a tűzoltók segítségét kérték az esővíz elvezetéséhez.

Berettyóújfaluban a szél megbontotta egy családi ház kúpcserepeit, és a felgyülemlett esővíz okozott gondot okozott egy Bessenyei lépcsőházban és egy ház pincéjében is.

Kiemelt kép: illusztráció