Nem érte meg kakaskodni: a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek ítélték. Két év felfüggesztettet kapott.

Indulatos szülő

Nem indult jól az idei tanév a 9. kerületi általános iskolában. No, ezúttal nem tanárhiány, vagy a tankönyvek minősége miatt kerültek reflektorfénybe: egy indulatos szülő okozott problémát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az osztályfőnökkel akart beszélni

Az eset még a múlt héten történt Ferencvárosban. A vádlott gyermeke egy 9. kerületi általános iskolába járt, a nő szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően, időpont-egyeztetés nélkül bement az épületbe, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hiába szólította fel távozásra

A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször szólt a szülőnek, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van.

Berontott az osztályba

A vádlott azonban rá sem hederített, elindult felfele a lépcsőn, majd tovább a gyereke osztálytermébe. Idegesen, az óra közepén kérdőre vonta az osztályfőnököt – a diákok előtt.

Megérkezett az iskolaőr is

A tanár próbálta csitítani, kérte, hogy az ügyet ne a tanteremben beszéljék meg, mire a szülő még indulatosabban folytatta. Erre már az iskolaőr is megérkezett az osztályba, és felszólította, hogy amennyiben nem hagyja abba, kénytelen lesz kivezetni őt.

Kiabált

A vádlott azonban továbbra sem fejezte be a kiabálást, és közölte az iskolaőrrel, hogy nem érhet hozzá. Ő azonban – mivel úgy érezte, hogy ennek a viselkedésnek nincs helye egy tanteremben – a gyerekek előtt megfogta a nő karját.

Nekiesett az asztalnak

A vádlott ekkor teljesen kiakadt: kiszabadította a kezét a fogásból, majd két kézzel meglökte az iskolaőrt, aki ettől nekiesett a tanári asztalnak.

Bíróság elé állt

Az őr értesítette a rendőrséget a történtekről. A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felfüggesztett

A bíróság – a váddal egyezően – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki a nőt, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció