Szegény állatokat meggyilkolták, úgy szállították el. Azonban gyorsan felfedezték a történteket, s hamarosan megállították őket a rendőrök, így nem kerülhették el sorsukat.

Trafikba mentek, lopás lett a vége

Az eset március 19-én történt éjszaka. Ekkor egy társaság Mindszentről Mártélyra indult a dohányboltba, azonban útközben megálltak a mártélyi baromfitelepnél.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térképen a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kegyetlenül végeztek velük

Ketten bemásztak a baromfiólba, ahonnan 55 csirkét vittekl magukkal. A könnyebb szállíthatóság érdekében kitekerték a nyakukat és úgy zsúfolták be őket autójuk csomagtartójába. Majd amikor úgy vélték, elég lesz ennyi, akkor elindultak hazafelé.

Hamar elkapták őket

Az időközben riasztott rendőrök azonban rövidesen igazoltatták őket és a járművet átvizsgálva megtalálták az éjszaka termését. A bandát így előállították a hódmezővásárhelyi kapitányságra, ahol lopás bűntett miatt indult ellenük eljárás. Arra nem tér ki a rendőrségi tájékoztatás, hogy állatkínzás miatt is felelniük kell-e.

A rabosítás pillanatai

Börtönbe mehetnek a baranyai „csirkefogók” is

Egy másik, „csirkés” ügyben nemrégiben emeltek vádat – noha itt szerencsére annyival talán jobb a történet, hogy a szárnyasoknak nem esett bántódásuk – sőt: lényegében fel sem bukkantak a maguk fizikai valójában, hanem gátlástalanul átverték áldozataikat a bűnözők.

Bajba voltak, ezért csalárd módon szereztek pénzt

A Baranya Vármegyei Főügyészség közlése szerint 2019 őszén a társaság rossz gazdasági helyzetben volt, ezért a vezetők elhatározták, hogy a velük szerződő vállalkozásokat, családi gazdálkodókat megtévesztik rendeléseik során, hogy ezzel bevételhez jussanak.

Nem fizettek

Ketten cégük nevében termelési szerződéseket kötöttek vágásérett csirkék leszállítására különböző tenyésztőkkel. 2019 novembere és decembere között 9 gazdasági társaságtól rendeltek több tízezer vágásérett csirkét, melyek vételárát nem fizették meg.

12 évet is raboskodhatnak

Cégük nevében a két vádlott összesen 2 és 12 millió forint közötti összegekkel rövidítettek meg cégeket és összesen 45 millió forintos kárt okoztak nekik. Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt emeltek ellenük vádat. Akár 12 évet is a rácsok mögött tölthetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a Mártélyról ellopott csirkkk láthatóak, forrás: police.hu.)