A hulladékszállítási szolgáltatások rendelése során többször is találkozhatunk a szakzsargonnal, amit egy laikusnak gyakran nehéz megértenie. Olyan kifejezéseket használnak, mint a “veszélyes hulladék”, “zöldhulladék” vagy “építési hulladék”, amelyek közötti különbséget fontos megérteni a szállítás miatt is.

Mit kell tudni a konténeres hulladékszállításról?

A konténerrendelés egy bevett módszer arra, ha hulladékot kell elszállítani, ami építkezés, felújítás, bontás vagy lomtalanítás miatt keletkezik, de zöld területek kialakítása során is nagy mennyiségű felesleges anyag maradhat a munka elvégzése után. A sittszállítás segít abban, hogy a nagy mennyiségű szeméttől hatékonyan megszabaduljunk. Érdemes megismerkedni a művelet során használt szakkifejezésekkel.

Az egyik legfontosabb például az, hogy a konténerek méretét köbméterben adjuk meg, ami sokaknak nehezen becsülhető térfogat, mivel nincs benne jártasságuk. A hulladékfajtákat is jó ismerni, mivel ez is befolyásolja, hogy mit és hogyan lehet elszállítani a leghatékonyabban. Legtöbbször építési hulladékkal lehet találkozni, de ezenkívül ott van még az elektromos és elektronikus berendezések hulladéka, a zöldhulladék és a veszélyes hulladék is.

Építési hulladékot szinte minden hulladékkezelő cég használ. Ezek közé tartozik minden, építkezésből származó felesleges anyag. Talajból, kavicsból, betonból, téglából és általános hulladékból állhat. Az elektromos és elektronikus berendezések veszélyes hulladéknak számítanak, így ezeket nem lehet a háztartási hulladékkal együtt eltávolítani. Ezek közé tartozik minden olyan eszköz, ami már az élettartama végéhez ért.

A zöldhulladék és a konténer megpakolása

A zöldhulladékhoz tartozik az organikus kerti hulladék, mint a faágak (kivéve a vastagabb fatörzsek), levelek, ágak, fűnyesedék, faforgács, kéreg, továbbá más szerves, újrahasznosítható kerti anyagok. Ezt általános hulladékkal lehet ártalmatlanítani. 

A téglát és betont tartalmazó konténerbe tehetjük az útburkolatot, kerámia padlót és betonlapot, valamint a tetőcserepet is. A már említett általános hulladékok közé tartozik a papír, a ruha, a rongy, a kendő, a törölköző, a műanyag és a fa is.

Mit nem lehet a konténerbe helyezni?

A konténerrendelést általában a háztartási szemét és a kerti hulladék elszállítására érdemes kérni, amiből a legtöbb akkor keletkezik, ha nagytakarítást, lomtalanítást tervezünk. Az egyes hulladéktípusok ártalmatlanítására szigorú előírások és szabályozások vonatkoznak, amelyeket minden helyzetben be kell tartani. Vannak olyan anyagok, amiket konténerben például tilos szállítani.

Idetartozik a lebomló hulladék (pelenka, háziállat-hulladék), folyékony hulladék (festék, olaj, hígító, vegyszerek), azbeszt, PB-palack, gumiabroncs, elemek és akkumulátorok, valamint más veszélyes hulladékok.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kontenerrendeles.org

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.