Egy 55 éves kerékpárost gázolt el személygépkocsival egy sofőr, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A győri rendőrök az autó vezetőjét mintegy 24 óra leforgása alatt elfogták.

Elsodorta a biciklist

Az 1-es számú főúton közlekedett személygépkocsival egy – akkor még ismeretlen – sofőr Öttevény felől Abda irányába 2022. október 12-én 18 óra 45 perc körül. A 136-os kilométerszelvény közelében – Öttevény külterületénél – nem tartott megfelelő oldaltávolságot a vele azonos irányban, kerékpárral haladó börcsi férfi mellett, és elsodorta őt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az árokba esett

A baleset következtében a kerékpáros a jobb oldali füves árokba csapódott, és súlyos sérüléseket szenvedett. A személygépkocsi vezetője az esetet követően a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül távozott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Órákat feküdt ott

A balesetben megsérült, és az út szélén fekvő biciklisről a rendőrségre 2022. október 13-án a hajnali órákban érkezett bejelentés, ezt követően az 55 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.  

Megtalálták a sofőrt

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított, amelynek keretében a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a rendelkezésre álló adatok, és a baleset helyszínén megtalált letört gépkocsialkatrész segítségével a feltételezett elkövetőt rövid időn belül beazonosították.

Helyszíni felvétel:

Elfogták

A lehetséges gázolót – egy 39 éves férfit – az egyenruhások 2022. október 13-án 19 óra 15 perckor elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították.

Őrizetbe vették

A balesetet okozó győri férfit a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntette, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu