Lakodalomra készült a falu, azonban a menyasszony nagyapját felömölte, majd megtaposta egy bika. A sors fintora, hogy az állat gazdája a vőlegény édesapja. A 76 éves Józsi bácsihoz mentőhelikopter is érkezett, azonban olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem tudták megmenteni. 

Bika ölte meg 

Egy szarvasmarha ölt meg a napokban egy idős férfit a Nógrád megyei Karancsberényen egy tanyán. Az állat felöklelte majd meg is taposta az áldozatot. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Udvardi-Lakos Luca, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy egy 70 év körüli férfin próbáltak segíteni a mentők, azonban életét az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni.A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

12 mázsás volt az állat

“Nem láttam az esetet, csak hallottam, hogy az egyik bika, egy fiatal 4 éves, 12 mázsás állat megvadult, miközben az öreg az istállót takarította alatta. Ez egy bikaistállóban nem ritka, elég, ha egy bögöly megcsípi az állatot, vagy ha megérzi a tehén szagát. Engem is borított már fel bika, sőt amikor gyerek voltam, több tenyészállat is áttörte a karámot, itt száguldoztak a faluban, mi, gyerekek futottunk előlük, mint abban a spanyol városban, ahol ezt direkt csinálják” – mondta a Blikknek az állattelep gazdájának rokona. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudta megvédeni magát 

“A bika nem játék. Ezt Józsi bácsi is tudta, a kellő óvatossággal kezelte az állatokat, de most ez az állat kicselezte. Nem volt hely menekülésre sem, a bika felöklelte, majd meg is taposta. Hiába volt ott Józsi bácsinál a vasvilla, nem tudta megvédeni magát”. 

Lakodalomra készültek 

A helyiek szerint a bika gazdáját nagyon megviselte a tragédia. A gazda fia éppen Józsi bácsi unokáját akarja feleségül venni, a településen már nagyon készültek az esküvőre, amelyből most temetés lesz.  “Mondtak itt olyanokat, hogy veszélyes ekkora állatot tartani, de hát egy tenyészbikánál a Vili 12 mázsája még nem is kuriózum – mondta az egyik tehenész.

Tele volt energiával

“Hihetetlen ember volt az öreg, egy igazi energiabomba, mindenben a szépséget kereste, mindig tett-vett, kosarat font, faragott. 76 évesen is remek füle volt, meghallotta reggel, amikor a nyitott ablakomnál beindul a kávégép őrlője, vágott egy kis ösvényt a portáink közé, s jött egy csokor virággal, egy marék málnával, egy csodás almával, mosolyogva kávézni, beszélgetni. Szép kora ellenére is tele volt élettel” – mondta Józsi bácsiról a szomszédja. 

Vágóhídra vitték az állatot

A férfi szerint 1978-ban történt legutóbb bikás tragédia a faluban, “sajnálom, hogy most megismétlődött, s pont Józsi bácsi az áldozat. Vilit, a bikát, még aznap este, a rendőrségi helyszínelés után elvitték, a tehenészek szerint vágóhídra, ha nem történik ez a baleset még 5-6 évig biztosan nem került volna sor erre. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció