A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Dédestapolcsányban egy idős néni házának a bejárati ajtaját javította meg, mindeközben egy debreceni férfin is segítettek a rendőrök.

87 éves nénin segítettek

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Csányi István r. főtörzszászlós 2022. január 24-én egy 87 éves egyedül élő dédestapolcsányi nénit keresett fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zsuzsa néni kért segítséget:

Fotó: police.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A bejárati ajtót javította meg

A rendőr telefonon keresztül az asszonnyal rendszeresen tartja a kapcsolatot, ha szükséges meg is látogatja, segítséget nyújt neki. Az utolsó hívás alkalmával Zsuzsa néni elmesélte a körzeti megbízottnak, hogy elromlott az otthona a bejárati ajtójának a zárja, és nem tudta azt biztonságosan bezárni, illetve az éjszakai mínuszokban képtelen a házat melegen tartani. Kollégánk azonnal felkereste az idős hölgyet, és saját maga javította meg az ajtó zárszerkezetét, írta meg a police.hu.

Gyorsan érkezett a segítség:

Fotó: police.hu

Házhoz megyünk program

A rendőrség Házhoz megyünk programjának célja, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a lakosság biztonságának megteremtését, az állampolgárok önvédelmi képességét, és ha kell akkor közvetlen segítséget is nyújtson.

Debrecenben egy bajba jutott férfin segítettek

A Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokának, Szuhanics Tamás rendőr főtőrzsőrmesternek a tudomására jutott, hogy egy helyi lakos meglehetősen rossz körülmények között él fűtetlen ingatlanjában, közölte honlapján a rendőrség.

Egészségügyi problémái vannak

Felkereste az 56 éves férfit, aki beinvitálta a házába az egyenruhást és elmondta neki, hogy egészségügyi problémái adódtak, emiatt szorult meg kicsit.

Ennek a férfinak segítettek:

Fotó: police.hu

Tűzifát és élelmiszert vittek neki

A rendőr a látogatást követően 2022. január 28-án felvette a kapcsolatot a Debreceni Önkormányzattal, valamint a helyi szociális és egészségügyi központtal. A jó ügy érdekében előbbi tűzifa biztosításáról gondoskodott, míg utóbbi élelmiszert adományozott. A bajba jutott férfi háláját fejezte ki a rendőrnek és mindenkinek, aki segített neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu