Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon elfogtak egy terroristát a fővárosban, a fiatal férfinél robbanószer is volt. Most videót adott ki a Fővárosi Főügyészség a terrorista elfogásáról, ebben látszik, hogy nem akármilyen arzenállal vonult ki a Terrorelhárítási Központ. Az elfogásról készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Célzott művelet

Páncélozott járművek, állig felfegyverzett kommandósok és távirányítású robot is részt vett abban a műveletben, amelyben elfogtak egy terroristát Budapesten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták mire számítsanak

A videó alapján úgy tűnik, hogy a TEK-esek sem tudták mire is számítsanak a férfi házában. Bombakereső robot kísérte a speciális robbanástól védő öltözetet viselő kommandósokat.

Jómódú környék

A felvételek alapján az is jól látszik, hogy a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai egy jómódú, kertvárosi részt szálltak meg. A ház, amibe behatoltak 2000 után épülhetett, tehát nem túl régi.

Elfogták a 21 éves férfit

Az akció eredményeként az Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki, majd vett őrizetbe egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

TEK hajtotta végre az akciót

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

Megfélemlítés

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Terrortámadás Budapesten a rendszerváltás után

A rendszerváltás utáni Magyarországon történt első terrortámadás a Ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet volt. 1991. december 23-án a ferihegyi repülőtérre vezető út mellett végrehajtott robbantás a Szovjetunióból kivándorló zsidók ellen irányult. A német szélsőbaloldali terroristák által elkövetett merénylet halálos áldozatot nem követelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szakadékba zuhant vonat

A 20. század egyik legismertebb magyar terrorcselekménye a Biatorbágyi viadukt felrobbantása volt. A bécsi gyorsvonat a szakadékba zuhant, sokan meghaltak. IDE KAPCSOLÓDIK: Tragikus fotók kerültek elő a Biatorbágyi viadukt felrobbantásáról, vonatroncsok mindenfelé

Itt az elfogáskor készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból