Egy gyalogos férfit ütött el Mezőkövesden az Egri utcában egy személyautó, derült ki a rendőrség által közreadott közleményből.

A helyszínen meghalt

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. október 21-én 19 óra előtt, Mezőkövesden az Egri út 74 szám előtt. Az eddigi információk szerint egy 47 éves geleji férfi tisztázatlan körülmények között haladt át az úttesten, és egy arra közlekedő személyautó elütötte. A balesetben a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárás

Az rendőrök a helyszínelés idejére a balesettel érintett út mindkét sávját lezárták, kerülni a városon belüli mellékutakon lehet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szeptember végén Budapesten gázoltak halálra két ember

Amint azt a Kékvillogó is megírta szeptember végén Kispesten, egy sittet szállító autó halálra gázolt egy apát és lányát. A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre. 

Ez a sittszállító autó gázolta halálra az apát és lányát

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Megszólalt a szemtanú

A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. a lélekszaggató jelenet örökre az elméjükbe ivódott.

A helyszínen szembesült a tragédiával

A gyermek édesanyja a történtek után munkából jött haza busszal, ami a baleset helyszínén rakta le. Amikor meglátta a kis Réka iskolatáskáját, sokkot kapott. A rendőrök már nem engedték oda a letakart holttestekhez, mentőautóba ültették.

A zebrán indultak el

A tragédia másnapján, a helyszínelés nyomaiból az látszott, hogy apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Megelőzhető lett volna a tragédia?

A 40 éves József éppen az iskolából vitte haza a hétéves kislányát, Rékát, amikor megtörtént a tragédia. A gyászoló édesanya a napokban a Facebookon írt a balesetről. Zita szerint a tragédia megelőzhető lett volna, „Fogjunk össze, tegyünk azért, hogy vége legyen a sorozatos baleseteknek. Mint kispestiek, tudjuk, hogy nem ez az egy „halálzebra” van a kerületben, illetve országszerte. Sorolhatnánk hosszasan. Indítványozzuk, hogy ahol csak lehet, legyen lámpa, fekvőrendőr, bármi, ami csökkentheti, vagy megszüntetheti a balesetek számát!”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További részletek ebben a cikkünkben:

“A legnagyobb vágyam, hogy visszakaphassam őket” – a gyászoló édesanya és feleség szerint megelőzhető lett volna a budapesti kettős, halálos gázolás

Kiemelt kép: police.hu