Halálra gázoltak egy 20 éves gyalogost kedd éjszaka az M1-es autópályán. Közben a bíróság elítélte azt a férfit, aki az M0-áson büntetőfékezett.

Halálos baleset

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán halálos baleset történt kedd éjszaka – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Meghalt egy 20 éves fiú

Tata közelében, a 64-es kilométernél egy kisbusz elgázolt egy gyalogost. A 20 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Büntetőfékezett az M0-áson

Jogerős ítélet született annak a 43 éves férfinak az ügyében, aki május végén büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson az M0-son.

Reflektorral villogott

B. Zoltán egy nagy teljesítményű, prémiummárkás gépjárművel az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontjánál utolért egy szabályosan közlekedő gépjárművet. Amikor mögé ért, akkor a reflektorával villogni kezdett, hogy gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse az előtte haladó sofőrt.

Befékezett előtte

Miután a másik autós nem gyorsított és nem húzódott le, az elkövető őt a kanyarodó sávon megelőzte, majd indokolatlanul befékezett előtte, amely miatt a sofőr is erős fékezésre kényszerült.

Kamuigazolványt lobogtatott

Ezután az elkövető a külső forgalmi sávba sorolva megvárta amíg az autós mellé ér és járművét balra kormányozta azért, hogy az út bal oldalán lévő szalagkorlát felé szorítsa a másik autóst. Eközben az elkövető a vezetőoldali ablakát leengedve, azon kinyúlva egy kamuigazolványt lobogtatott.

Meg akarta állítani az autót

Megpróbálta elérni, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a sértett és ott mindketten megálljanak, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem továbbhajtott.

Provokációra hivatkozott

B. Zoltán a kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta.

Elítélte a bíróság

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság ítéletét és 250 napi tétel – 325 ezer forint – pénzbüntetésre ítélte a férfit. Emellett egy évre eltiltotta a vezetéstől is, de az eltiltás tartamába a beszámította az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta a mai napig eltelt időt.

Kiemelt kép: illusztráció