Gyalogost ütött el egy autó Pécsett, az idős nő a kórházba szállítást követően életét vesztette – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, közben Győrben egy besurranó tolvajt fogtak el, még nála voltak a lopott ékszerek.

Eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap este Pécsen, a Komlói úton egy személygépkocsi elütött egy ott áthaladó gyalogost.

A balesetben a 74 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Ezzel majdnem egyidőben bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 23 óra 20 percet megelőző időben, Győrben, a Török Ignác utcában, egy családi házba besurranó férfit zavartak meg a lakók, aki zsákmányával a helyszínről elfutott.

A győri besurranó tolvajtól lefoglalt ékszerek – Forrás: police.hu

A járőrök az Erfurti utcában érték utol és vonták igazoltatás alá a feltételezett elkövetőt. Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a 29 éves győri lakos ruházatát, amelynek során megtalálták a házból ellopott ékszereket, órákat, készpénzt és kulcsokat.

Az egyenruhások K. Aurélt elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kiemelt kép: illusztráció